Proiectul legislativ cu privire la accesul bolnavilor in sectiile ATI, criticat de seful suspendat al ASP

Directorul suspendat al Autoritatii de Sanatate Publica Botosani, Gabriel Oprisanu, este indignat de proiectul de lege cu privire la regulamentul de organizare, functionare si practica din cadrul sectiilor de Anestezie si Terapie Intensiva.

Conform acestui proiect, aflat in dezbatere publica pana pe 20 noiembrie, decizia de admitere a pacientilor in terapie intensiva trebuie sa se bazeze conceptual pe beneficiul potential - astfel, pacientii a caror stare generala este prea buna pentru a beneficia de terapie intensiva sau cei la care nu exista speranta de recuperare a unei calitati a vietii acceptabile nu trebuie admisi.

Nu stiu in urma caror sfaturi se doreste sa se promoveze inlaturarea bolnavilor cronici in stare terminala din sectiile de terapie. Mi se pare o mare tampenie acest proiect de lege pentru ca in primul rand contravine juramantului lui Hypocrat, prin care medicii sunt obligati sa asigure aceeasi atentie tuturor bolnavilor, indiferent de starea lor de sanatate. Cred ca este o initiativa total nefericita pe care eu personal ca medic si ca director al Autoritatii de Sanatate Publica Botosani, chiar daca sunt suspendat, nu-l sustin. Odata ajuns in Parlament, ma voi lupta, daca va fi promovat, sa nu fie adoptat, a precizat Gabriel Oprisanu.

De asmenea, conform celor spuse de Oprisanu, nu trebuie ignorate nici sentimentele persoanelor apropiate pacientului aflat in stare terminala.

Am discutat si cu directorul de la Spitalul Judetean, Doru Muntianu, si, chiar daca se va pune in aplicare o asemenea lege, in Botosani nu vom pune in aplicare o asemenea lege, prin care sa scoatem anumiti bolnavi din sectiile de terapie si anestezie. Chiar recent am avut un caz in care, desi se cunostea ca bolnavul nu are sanse, 6 luni de zile a stat sectia de terapie si anestezie a Spitalului Judetean, iar medicii i-au acordat aceeasi atentie, la fel ca si celorlalti, a mai adaugat Oprisanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...

Simona Popescu și Dumitru Crudu: Poeți în dialog la Memorialul Ipotești!

Thursday, 26 September 2024

Întâlnirea va avea loc, începând cu ora 10.00, în Sala de conferințe a Primăriei Botoșani și va fi moderată de Lucia Țurcanu. SIMONA POPESCU (n. 1965, Codlea, Br...