Proiectul gratierii colective, aviz negativ la CSM: "E pueril si plin de greseli"

Proiectul gratierii colective, aviz negativ la CSM: "E pueril si plin de greseli"
Proiectul initiat de Madalin Voicu si Nicolae Paun care prevede amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse mai mici de 6 ani a fost analizat de comisiile de specialitate din cadrul CSM si a primit aviz negativ.

Alina Ghica, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, atentioneaza ca proiectul nu se inscrie in politica penala a unui stat european si este plin de greseli ce tin de tehnica legislativa.

 "Nu corespunde niciunei politici penale pe care o promoveaza un stat european(...) Niciodata nu au fost gratiate pedepsele pentru coruptie sau aministiate fapte de coruptie(...) De altfel, proiectul contine si erori de tehnica legislativa, iar invocarea supraaglomerarii penitenciarelor ca motiv pentru o asemenea masura legislativa este de-a dreptul puerila!", a declarat judecatoarea Alina Ghica pentru Evenimentul Zilei.

 Aceasta a mai subliniat faptul ca "este un proiect de lege fara precedent in istoria postdecembrista a justitiei romane".

"Atat prin continut, prin durata pedepselor gratiate si prin natura faptelor amnistiate. Niciodata n-au fost gratiate pedepse atat de mari: 6 ani. Totdeauna cuantumul a fost de maximum 3 ani", a mai explicat magistratul.

Proiectul celor doi parlamentari, depus la scurta vreme dupa arestarea fostului premier Adrian Nastase, a primit aviz negativ in comisiile de specialitate ale Consiliului Superior al Magistraturii. De asemenea, plenul CSM a respins in sedinta de joi in totalitate proiectul de lege, dar avizul CSM este unul consultativ.

 Potrivit datelor oferite de Administratia Nationala a Penitenciarelor, 4.213 condamnati ar beneficia de gratierea prevazuta in legea initiata de Madalin Voicu (PSD) si Nicolae Paun (Partida Romilor). Intre cei gratiati s-ar numara 143 de condamnati pentru fapte de coruptie, inclusiv Adrian Nastase.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni pe podium la etapa națională a Concursului de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” (galerie foto)

astăzi, 14:52
7

Patru subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani sunt printre cei mai buni dintre pompierii militari din România, la...

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28
44

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
115

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...