Proiectul de reabilitare a Teatrului Eminescu a fost deblocat! Ce soluție a găsit Primăria

Municipalitatea a găsit o soluție pentru proiectul de la Teatrul Mihai Eminescu, care a ajuns în impas după ce s-a descoperit că sunt necesare lucrări de amploare la structura de rezistență a clădirii, lucrări care nu au fost prinse în proiectul inițial.

Primarul Ovidiu Portariuc a anunțat că aceste lucrări vor fi scoase la licitație, iar finanțarea va fi asigurată în cadrul unui proiect multianual ce va avea o durată de patru ani.

“Am reușit deblocarea proiectului de la Teatrul Mihai Eminescu. S-a găsit o soluție prin care sumele necesare pentru consolidarea Teatrului vor fi abordate într-un proiect separat, care va fi licitat în perioada următoare, pe un prioiect de finanțare multianual. Va fi supus atenției Consiliului Local și cred că într-o lună, două cel mult, vor începe lucrările de consolidare. Deja se lucrează la documentația de fundamentare pentru licitație. Expertiza făcută de cei care au constatat aceste nereguli și inspecția Inspectoratului de Stat în Construcții demonstrează clar necesitatea și urgența unor lucrări de consolidare. Este vorba de aproximativ 6 milioane de lei, urmând ca în 2016 să fie suportat un sfert din această sumă. Este singura modalitate de a reușit deblocarea acestei investiții și finalizarea proiectului fără a pierde nici măcar un leu din finanțarea europeană" , a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul a spus că firma care execută lucrările, Victor Construct, va accelera în perioada următoare ritmul de lucru, astfel că investiția va fi gata până la data de 31 martie 2016.

“Constructorul va accelera, au fost comandate deja toate materialele pentru realizarea acoperișului și cred că într-o lună, o lună și jumătate vor finaliza acoperișul", a mai spus Portariuc. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox, 14 octombrie: O cinstim astăzi pe Sfânta Parascheva - Vinerea Mare de Toamnă

astăzi, 07:00

Sfânta Cuvioasă Parascheva este cinstită pe 14 octombrie. În credința populară, Sfânta Parascheva este numită "Vinerea Mare de Toamnă" sau "Vinerea celor 12 vine...

Ministerul Sănătății a început distribuirea iodurii de potasiu în farmacii!

Sunday, 13 October 2024

Sâmbătă, 11.09.2024, „în stocul Direcţiilor de sănătate publică şi a farmaciilor comunitare înscrise în program se mai aflau 27.936.239 comprimate iodură de potas...

CFR Călători suplimentează trenurile cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva: Cât costă o călătorie de la Botoșani!

Sunday, 13 October 2024

Au fost adăugate vagoane suplimentare încă de joi, iar pentru vârful de trafic estimat între 11 și 16 octombrie compania pune la dispoziția călătorilor întreaga capacitat...