Proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice, in dezbaterea Guvernului - VEZI NOILE PREVEDERI!

Ministerul Muncii anunta ca a supus atentiei Guvernului, in sedinta din 6 ianuarie, o "nota de prezentare a proiectului de Lege privind sistemul unitar de pensii publice din Romania".

Pe baza acestor observatii, urmeaza sa fie elaborata forma finala a legii, ce va fi inaintata Guvernului spre aprobare si transmisa Parlamentului in vederea adoptarii ei. Ministerul Muncii precizeaza ca acest proiect de lege a fost dezbatut si analizat cu reprezentantii Confederatiilor Sindicale si Patronale, Fondul Monetar International, Banca Mondiala, Comisia Europeana, Organizatii ale pensionarilor, Consiliul Legislativ si supus dezbaterii publice.

Astfel, au fost semnalate si adoptate o serie de imbunatatiri, fata de forma initiala, printre care si propunerea potrivit careia sumele provenite din drepturi de autor si alte venituri obtinute in baza unor conventii civile sau contracte de colaborare, sa fie purtatoare de CAS.

Propunerea are in vedere asigurarea dreptului de a primi pensie din sistemul public si pentru acele persoane care obtin venituri exclusiv din aceste activitati, astfel incat sa nu devina dependente de programele de asistenta sociala, la momentul retragerii din activitate.

Modalitatile de aplicare a acestei masuri urmeaza a fi stabilite la momentul definitivarii proiectului de lege si aprobarii acestuia de catre Guvern.


Vezi aici ce cuprinde proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice
 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...