Proiectele din Botosani sunt "vanate" de bucuresteni, spune liberalul Eram!

Proiectele din Botosani sunt "vanate" de bucuresteni, spune liberalul Eram!

 ROMULUS ERAM  

Romulus Eram, vicepresedintele organizatiei municipale PNL Botosani, sustine ca proiectele in infrastructura rutiera, derulate la nivelul administratiilor publice locale din judet, sunt urmarite de o firma de proiectare din Bucuresti, care inca dinainte de a se semna contractele de finantare se prezinta la usa primariior pentru a-si prezenta oferta. Acesta a dat exempul Primariei Cotusca, unde in timp ce primarul era la Bucuresti, proiectantul deja il astepta la Primarie.

"Primarii au primit miercuri seara, la ora 23.00, e-mailul de prezentare, iar a doua zi o firma din Bucuresti era deja prezenta la Botosani sa isi faca cunoscute serviciile. Noi ramanem surprinsi ca auzim aceste lucruri, ele se produc, insa noi auzim mult mai tarziu. Cand ii intrebi pe primari ei spun ca oferta a fost tentanta, ca a venit nu stiu ce firma cu promisiuni ca ii va ajuta", a declarat Romulus Eram.

Liberalul Romulus Eram a facut referire si la alte investitii care se deruleaza in Botosani, unde licitatiile au fost castigate de firme care acum au intrat in faliment, iar lucrarile au fost abandonate.

"La sectorul de pe centura Botosani, unde ALDP-ul a intrat in faliment, lucrarea va fi relicitata. Primaria este obligata sa refaca partea de documentatie si sa o supuna unei noi lictatii, sa gaseasca alt castigator si se pare ca cel care va intra in licitatie va avea avantajul de a veni cu o valoare mai mare decat a castigat ALDP-ul, pentru ca s-au schimbat toate datele problemei. La Vama de la Racovat, firma din Bacau a intrat in insolventa, Fiscul a luat utilajele si acum sta Vama fara constructor pentru ca si firma aceea a fost adusa inainte de a se infiinta. Ea a castigat licitatia, dar dupa aceea a aparut certificatul de inregistratre la Registrul Comerului. Ce o sa faca cu Vama Racovat, pentru ca ea trebuia terminata, banii exista, dar firma a disparut", a precizat Romulus Eram.

Acesta a mai adaugat si ca "daca se merge pe principiul unor asemenea forme de atribuire a unor lucrari, inseamna ca noi de aici nu avem nicio sansa, pentru ca ne gandeam ca sumele alocate judetului raman aici, pentru ca sunt firme capabile sa rezolve aceste lucrari, dar ponderea mare a lucrarilor din municipiu sunt dirijate de catre alte firme". 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea fetei de 15 ani închisă de comuniști: ”La Botoşani am răbdat o foame cumplită şi un frig nenorocit” - Foto

astăzi, 22:10

”Adevărul este că la noi în casă se asculta Europa Liberă. Am crescut fără nici un fel de dragoste pentru regimul comunist”. Niculina Moica s-a născut la 21 octombrie 1943,...

Anunț de la APIA Botoșani: Sute de fermieri vor primi banii pentru motorină!

astăzi, 21:00

Ajutorul a fost acordat în conformitate cu HG nr.1174/2014 și OMADR 1727/2015, cu modificările și completările ulterioare, pentru cererile aferente trimestrului II 2024. Suma plătită de...

Ziua mondială a alimentației, sărbătorită de elevii unui liceu din Botoșani! (foto)

astăzi, 20:28

Omul este o ființă care a dat alimentației statut de artă și pasiune. De aceea tema de anul acesta a Zilei mondiale a alimentației a fost Dreptul la hrană pentru o viață mai bună și un viit...