Proiect privind securitatea si sanatatea la locul de munca, finalizat de ICE Computers

Proiect privind securitatea si sanatatea la locul de munca, finalizat de ICE Computers
SC ICE Computers SRL Botosani anunta finalizara proiectului “Securitate si sanatate la locul de munca din domeniul serviciilor IT, proiect cofinantat din Fondul Social European, din fonduri de la bugetul de stat prin POSDRU 2007-2013, precum si din fonduri proprii.

Proiectul s-a desfasurat in perioada 1 octombrie 2010-30 septembrie 2012, avand o valoare de 599.340 de lei.

“Obiectivul general al proiectului il constituie imbunatatirea conditiilor de munca si reducerea factorilor de risc la care sunt expusi angajatii din domeniul serviciilor de IT. Efectul pozitiv al proiectului este dat de asigurarea pe termen lung a sanatatii si securitatii la locul de munca pentru angajatii care isi desfasoara activitatile profesionale in domeniul serviciilor de IT din cadrul firmei", a declarat Sorin Popovici, manager proiect.

Acest obeictiv a fost atins prin indeplinirea obiectivelor specifice: 1. desfasurarea unor programe de formare privind mijloacele de protectie a muncii, in vederea asigurarii sanatatii si securitatii la locul de munca pentru un numar de 19 angajati. Aceste programe de formare au acoperit domenii precum: tehnici de acordare a primului ajutor, training legislativ SSM, coordonarea acttivitatilor de sanatate si securitate,: 2.dezvoltarea cadrului organizatoric intern si informarea tuturor angajatilor companiei cu privire la asigurarea SSM, prin elaborarea de proceduri, achizitionarea de echipamente necesare angajatilor si organizarea unei campanii interne de informare.



Activitatile derulate in cadrul proiectului au fost:

1. Dezvoltarea unui plan detaliat de activitati. Aceasta activitate a presupus distribuirea de sarcini si responsabilitati intre membrii echipei de implementare, elaborarea unor proceduri interne si un plan detaliat al proiectului.

2. Desfasurarea unei campanii de informare a tuturor angajatilor companiei privind asigurarea sanatatii si securitatii la locul de munca. In cadrul acestei activitati s-au intocmit materiale de informare privind SSM, asigurarea unui climat potrivit la locul de munca, modalitati de acordare de prim-ajutor, prevenirea aparitiei bolilor profesioale, cu accent pe necesitatea participarii periodice la programe de formare profesionala in domeniul SSM. Campania s-a desfasurat pe o perioada de 12 luni si s-a adresat tuturor celor 19 angajati ai companiei din grupul tinta.

3. Asigurarea cadrului organizatoric si a mijloacelor necesare SSM. S-au realizat analize privind mediul de lucru in care solicitantul isi desfasoara activitatea si s-au asigurat echipamentele de protectie si mijloacele necesare organizatiei. In cadrul acestei activitati s-au efectuat urmatoarele analize privind determinarea climatului la locul de munca: evaluarea riscului de accident si imbolnavire profesionala, evaluarea riscului de incendiu si explozie. Realizarea acestor analize a fost subcontractata unei firme specializate. In cadrul acestei activitati s-au desfasurat de asemenea achizitiile echipamentelor de protectie si s-a acreditat si sistemul ISO SR OHSAS 18001:2008, sistem de management a sanatatii si securitatii ocupationale.

4. Asigurarea sanatatii si securitatii la locul de munca prin desfasurarea a patru programe de formare pentru angajati. Programele de formare s-au axat pe domenii precum: acordarea de prim-ajutor, traininig legislativ SSM, responsabilitati ale lucratorilor in domeniul SSM. Aceasta activitate a inceput prin elaborarea unui plan detaliat si prin impartirea grupelor de angajati in functie de departamentul in care isi desfasoara activitatea si de necesitatea programului de formare fata de activitatea desfasurata de angajat. Activitatea va continua cu implementarea si urmarirea rezultatelor si a competentelor dobandite dupa finalizarea proiectului, in vederea verificarii eficacitatii acestor programe.

5. Activitatea de prevenire a bolilor profesionale prin desfasurarea a doua programe de formare privind prevenirea bolilor profesionale si managementul stresului. Activitatea a debutat prin planificarea celor doua programe de formare, in functie de numarul de angajati participanti la programele respective, grupati pe departamente. Activitatea este continuata prin desfasurarea programelor de formare mai sus mentionate.

6. Asigurarea sanatatii si securitatii la locul de munca prin derularea unui program de formare de specialisti SSM pentru un numar de patru angajati. Acest program s-a desfasurat in doua etape. Prima etapa a fost desfasurarea cursului de inspector SSM-40 de ore pentru doi anagajati, iar cea de-a doua a fost cursul de specialist SSM-80 de ore pentru alti doi angajati. Scopul acestei activitati este de a certifica patru angajati ai firmei in domeniul SSM, pentru ca acestia sa poata coordona in domeniul SSM actualii si viitorii angajati ai companiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
235

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
297

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
682

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...