Proiect pentru integrarea în comunitate a persoanelor adulte cu dizabilități psihice

Proiect pentru integrarea în comunitate a persoanelor adulte cu dizabilități psihice
Fundaţia Estuar – Filiala Botoşani desfăşoară în perioada mai-noiembrie 2013 proiectul “Împreună pentru o comunitate deschisă, proiect finanţat de Primăria Botoşani prin programul anual de finanţări nerambursabile.

Scopul proiectului Împreună pentru o comunitate deschisă este integrarea în comunitate a persoanelor adulte cu dizabilităţi psihice, prin participarea la programe cultural-sportive, de socializare şi petrecere a timpului liber, în favoarea includerii acestora în comunitate.

Pentru a răspunde nevoilor persoanelor cu probleme de sănătate mintală din cadrul fundaţiei, în cadrul proiectului am facilitat în parteneriat cu Sala Polivalentă Elisabeta Lipă Botoşani activităţi sportive gratuite beneficiarilor fundaţiei.

În acest sens, directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, Eugen Ţurcanu, a permis accesul persoanelor cu probleme de sănătate mintală din cadrul fundaţiei în cadrul sălii, săptămânal, în fiecare zi de joi a săptămânii (începând din data de 20.06.2013, ora 14.00) timp de 2 ore, pentru activităţi sportive (tenis de masă, billiard).

Ne bucurăm de sprijinul acordat în realizarea activităţii pentru că în ultimii ani am experimentat că ieşirea beneficiarilor în comunitate a contribuit simţitor la îmbunătăţirea stării lor psihice.

Fiind o organizaţie nonprofit, Fundaţia Estuar- Filiala Botoşani nu are suficiente fonduri pentru programele solicitate de beneficiari, chiar dacă misiunea fundaţiei este de a oferi opţiuni sociale şi alternative adulţilor cu probleme de sănătate mintală pentru integrarea lor în comunitate.

Vă invităm alături de noi să facem sport pentru o minte sănătoasă într-un corp sănătos.

Comunicat de presă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
1

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
49

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
48

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...