Proiect european pentru promovarea traditiilor si turismului, la Varfu Campului!

Proiect european pentru promovarea traditiilor si turismului, la Varfu Campului!

 AUREL UNGUREANU, primarul comunei Vf. Campului  

Primaria Varfu Campului a anuntat, miercuri, deschiderea unei noi serii de evenimente cultural-folclorice dedicate dezvoltarii turismului rural botosanean.

Din dorinta de a promova turismul specific zonei, in scopul cresterii atractivitatii zonei ca destinatie turistica, Primaria Varfu Campului va implementa proiectul cu finantare europeana dezvoltat specific pentru proiectele cultural-folclorice ce reprezinta istoria neamului romanesc botosanean si nu numai.

“Prin acest proiect dorim sa promovam turismul local si toate produsele turistice oferite in zona, atat turismul cultural ecumenic, folcloric si sa promovam si mediul economic local. Vor fi promovate 13 produse turistice in cadrul a sase evenimente culturale. Beneficiarii directi ai acestui proiect sunt turistii care vor veni in zona, iar beneficiarii indirecti localnicii, firmele prezente si bineinteles comunitatea judetului Botosani “, a declarat Amalia Georgescu, managerul proiectului.

Evenimentele sunt programate a se derula in perioada septembrie 2011-martie 2012, primul fiind programat in perioada 3-4 septembrie 2011. Editia a XI-a a Festivalului concurs al dansului popular moldovenesc “Asa’i jocul neamului" va avea invitate formatii si ansambluri din Regiunea de Nord-Est, Republica Moldova si Ucraina, care vor promova bogatia cultural-folclorica mostenita din stramosi si imbogatita de parade de costume populare si alte surprize artistice pregatite pentru public.

Celelalte evenimente programate in cadrul proiectului sunt: “Neamul Romanesc intreg"-cinstirea generatiilor romanesti, 1 decembrie 2011; “Asa-i datina strabuna-spectacol de datini si colinde, 24,31 decembrie 2011; “Varfu Campului-Pagini de Istorie"-aniversarea Unirii Moldovei cu Tara Romaneasca, 24 ianuarie 2012; “Comuna Varfu Campului-Trecut, prezent si viitor"-implinirea a 620 de ani de atestare documentara a comunei Varfu Campului, 18 februarie 2012;“Muzeul etnografic al comunei Varfu Campului-punte peste generatii", 2-4 martie 2012.

“Realizam de ani buni aceste evenimente si am reusit sa transmitem generatiilor tinere valorile si cultura neamului nostru romanesc sub diferite forme. Dorind sa ne implicam mai mult in viata comunitatii locale si sa aducem un suflu nou in modalitatea de transmitere a turismului local, am decis sa accesam aceste fonduri europene. Toate evenimentele cuprinse in cadrul proiectului sunt de o insemnatate deosebita pentru comuna Varfu Campului, de aceea avem siguranta ca ele vor rezista peste ani si vom vedea cum capata amploaare. Suntem increzatori ca mostenirea noasta culturala este meritul stramosilor nostri, dar si al nostru, al celor care trebuie sa o predam generatiilor viitoare nealterat si astfel identitatea noastra sa ne dea increderea si bucuria de a fi romani", a spus Aurel Ungureanu, primarul comunei Varfu Campului.

Valoarea proiectului este de 1 milion de lei si este finantat in cadrul Programului Operational Regional.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
102

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
436

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
161

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...