Proiect de lege: Vârsta de pensionare, schimbată în funcţie de meserie. Vezi cine sunt cei mai dezavantajaţi

Proiect de lege: Vârsta de pensionare, schimbată în funcţie de meserie. Vezi cine sunt cei mai dezavantajaţi
Vârsta de pensionare ar putea fi schimbată în funcÈ›ie de domeniul de muncă. DeputaÈ›ii ar vrea ca profesorii să se pensioneze mai târziu, în timp ce senatorii propun ca persoanele cu handicap să fie pensionate după doar câÈ›iva ani de muncă, potrivit România TV.

DeputaÈ›ii discută un proiect de lege privind statutul personalului din activitatea de cercetare- dezvoltare, care propune ca profesorii È™i personalul din cercetare să se pensioneze la 70 ani, deÅŸi până acum vârsta de pensionare era de 65 de ani. MotivaÅ£ia este că experienÅ£a profesorilor trebuie folosită cât mai mult în sistem, ÅŸi nu ar trebui să se piardă printr-o pensionare.

IniÅ£iatorii acestui proiect de lege susÅ£in că în alte ţări profesorii sunt menÅ£inuÅ£i cât mai mult pe funcÅ£ii ÅŸi se pensionează doar la cerere.

Consiliul de administraÅ£ie poate decide continuarea activităţii acestor profesori după pensionare, în baza unui contract individual de muncă pe perioadă determinată de un an, cu posibilitate de prelungire anuală.

La Senat mai este în dezbatere un proiect care reduce vârsta de pensionare a persoanelor cu handicap grav la 40 ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
14

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
25

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
276

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...