Proiect de lege: amenzile date pe perioada stării de urgență din România, anulate automat

Proiect de lege: amenzile date pe perioada stării de urgență din România, anulate automat

ALDE, PSD și Pro România au anunțat că au elaborat un proiect de lege care prevede anularea automată a amenzilor primite de români în perioada Stării de urgență, după ce Curtea Constituțională a decis că sancțiunile date nu sunt constituționale.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este cel care a făcut anunțul, potrivit căruia ALDE, PSD și Pro România vor înainta un proiect de lege prin care amenzile care au fost date în ultimele 7 săptămâni să fie anulate automat.

Pe de altă parte, social democrații, prin vocea liderului PSD, Marcel Ciolacu, cer premierului Ludovic Orban ca Guvernul să vină cu o soluție în această situație.

Reamintim că ieri Curtea Constituțională a declarat neconstituțională ordonanța de urgență prin care au fost majorate amenzile date pentru încălcarea ordonanțelor militare.

Decizia CCR nu anulează însă automat amenzile date: ele trebuie contestate în instanță de către cei care au fost amendați, iar instanța le va anula, ceea ce ar însemna că instanțele din România se vor umple în cel mai scurt timp de contestații.

De la începutul stării de urgenţă, în România au fost aplicate peste 300.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 600 milioane lei, adică aproape 130 milioane euro, pentru nerespectarea restricţiilor instituite prin ordonanţele militare, în perioada stării de urgenţă.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
456

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
146

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...