Proiect al ISJ Botoșani, în parteneriat cu o Regiune din Turcia, ajuns la final-FOTO

Directorii unităților de învățământ din județul Botoșani și inspectori școlari din cadrul Inspectoratului Școlar Județean, alături de o delegație din Regiunea Kutahya din Turcia au participat, joi, la o Conferință Internațională ce a avut loc la Botoșani, în cadrul proiectului Comenius Regio “Benchmarking in Education", proiect ce s-a derulat timp de doi ani, cu finanțare europeană.

Benchmarking-ul este un instrument managerial utilizat pe scară largă în domeniul afacerilor, iar în țări dezvoltate precum Marea Britanie și SUA a fost implementat și în domeniul educației.

În cadrul proiectul în care parteneri sunt județul Botoșani și Regiunea Kutahya din Turcia se dorește introducerea și diseminarea informațiilor referitoare la sistemul de Benchmarking, la nivel local, național și internațional prin organizarea de conferințe și ateliere de lucru.
 
Pe parcursul derulării proiectului au fost efectuate vizite și s-au făcut comparații între școlile din cele două regiuni, fiind organizate și eminarii.

“Este ultima reuniune din cadrul acestui proiect. Până la sfârșitul anului școlar proiectul se încheie. A avut o durată de doi ani. În această perioadă s-au vizitat școli, s-au prezentat metode de evaluare a calității educației. Noi am plecat de la faptul că un obiectiv strategic al Inspectoratului Școlar este acela de crește calitatea educației. La noi evaluarea se face atât la nivel intern, prim comisiile de evaluare și asigurare a calității, dar și extren, prin ARACIP. Vrem să importăm elemente noi, să comparăm două unități, dar nu la general, ci pe anumite domenii. Făcând periodic această analiză comparativă atunci există și o concurență a școlilor și atunci putem asigura calitatea în educație", a precizat Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean.

Din Botoșani, parteneri în cadrul acestui proiect au fost și Colegiul Național Mihai Eminescu, Centrul de Execelență pentru Tinerii Capabili de Performanță și Societatea de Științe Matematice din România, Filiala Botoșani.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Închidere de sezon moto organizată de tinerii liberali, la Botoșani!

astăzi, 17:13

Astfel, la ora 12.00, aceștia sunt așteptați în parcarea Amfiteatrului Cornișa de unde vor pleca într-o plimbare pe Drumul Mănăstirilor. După-amiaza, pasionații mersului pe două r...

DOLIU în presa botoșăneană: Jurnalistul Ghenadie Prisăcaru s-a stins din viață

astăzi, 17:06

”Am decis să depun actele pentru cetățenie la Botoșani, fiind mai aproape de casă. Între timp, am încercat să mă angajez la București, dar era o perioadă foarte complicată....

Au spart trei magazine dintr-o comună din Botoșani, prejudiciul se ridică la 7.500 de lei!

astăzi, 15:54

Polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele a doi tineri, din comunele Concești și Hudești, bănuiți de comiterea infracț...