Programul "Prima Casa" s-a transformat in programul "Prima Farsa"!

Programul "Prima Casa" s-a transformat in programul "Prima Farsa"!
Asta striga sute de romani care stau cu dosarele blocate si risca sa piarda mii de euro dati in avans dezvoltatorilor imobiliari.

Aprobarea unei cereri dureaza mai bine de o luna, in ciuda promisiunilor facute de autoritati, ca termenul nu va depasi saptamana.

Marti, zeci de oameni s-au strans in fata Fondului de Garantare si au cerut o explicatie. Dar nelamuriti au venit, nelamuriti au plecat.

Cu aplauze, zambete si voie buna. Asa a fot sarbatorita in urma cu doua luni, in prezenta premierului si a ministrului de finante, semnarea primului credit din programul "Prima Casa". Intre timp, voia buna s-a transformat in disperare pentru multi dintre cei care si-au facut sperante.

Zeci de oameni stau zi de zi pe holurile Fondului de Garantare in asteptarea unei lamuriri. De fapt, ei n-ar trebui sa discute decat cu banca, cea care se ocupa mai departe de relatia cu Fondul. Trimite dosarul acolo si asteapta sa primeasca garantia statului pentru imprumut. Disperati, clientii incearca orice si bat la toate portile.

Pe de alta parte, reprezentantii Fondului sustin ca in lege scrie clar ca procesul dureaza saptamani intregi.

In urma cu doua saptamani, in urma sesizarilor depuse de clientii nemultumiti, prim-ministrul a facut o vizita fulger la Fondul de Garantare si a promis ca totul se va rezolva.

Dar sesizarile curg in continuare, iar oamenii stau ca frica-n san ca vor pierde bani buni, dupa ce au avut incredere in programul guvernamental. Cei de la Fond sustin ca o parte din vina o poarta si bancile, care nu trimit dosarele complete.

Pana la sfarsitul lui august, au fost aprobate 1.200 de cereri pentru imprumuturile garantate de stat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
765

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
362

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
102

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...