Prognoza meteo: Vremea se răcește brusc. Zonele în care temperaturile maxime nu mai trec de 11-13 grade

Prognoza meteo: Vremea se răcește brusc. Zonele în care temperaturile maxime nu mai trec de 11-13 grade

Începutul de săptămână aduce un nou val de ploi ce va traversa țara de la vest la est. Cantitățile de apă vor fi însemnate, iar vântul va fi puternic mai ales pe creste. Temperaturile scad din nou.

E mijlocul toamnei. Aceste alternanțe de perioade mai calde urmate de perioade în care să simțim din plin că toamna își reintră în drepturi rămân elementele meteorologice de interes și pe parcursul săptămânii viitoare”, a spus la Digi24 directorul ANM, Elena Mateescu.

Astăzi, la Zimnicea, au fost înregistrate 25 de grade Celsius, temperatură mai apropiată de vară, iar în București au fost 24 de grade.

„Și mâine ne putem baza pe aceeași evoluție din perspectiva temperaturilor maxime, la scara întregii țări, 22 până la 25, posibil de grade în sud-est. Dar de mâine după amiază, precipitațiile își vor face simțită prezența. Vorbim de cantități care se pot situa între 25-30 de litri pe metru pătrat, pe areale restrânse 30-40 de litri pe metru pătrat. Pe crestele montane înalte discutăm de intensificări ale vântului care se vor situa în general între 80-90 de kilometri la oră, dar și în restul zonelor, 50-60 de kilometri la oră”, a spus șefa ANM.

„Cel mai frig se va resimți în zilele de miercuri și joi, mai ales în partea de vest și sud-vest a țării, unde maximele nu vor mai depăși 11-13 grade Celsius. Dacă astăzi am contat pe valori care au depășit 22-23 de grade Celsius, ziua de marți aduce temperaturi cu până la 10 grade Celsius mai coborâte la nivelul maximelor în această parte a țării. În partea de sud-est vom mai înregistra valori ușor peste 22-23 de grade Celsius”, a adăugat Mateescu.

La sfârșitul săptămânii, la scara întregii țări nu vom mai avea valori care să depășească la nivelul maximelor 22-23 de grade Celsius, a mai spus ea.

În București, mâine vor fi 22-23 de grade Celsius, dar de marți vremea va deveni instabilă cu intensificări temporare ale vântului și condiții de ploaie.

Șefa ANM a mai spus că prima decadă a lunii octombrie a fost deosebit de caldă, cu temperaturi mai mari în medie cu 5,8 grade Celsius decât în mod normal.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
10

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
52

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
45

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...