PROGNOZA METEO pentru intervalul 8-21 august!

PROGNOZA METEO pentru intervalul 8-21 august!
În primele două zile ale intervalului, valorile termice se vor situa în general în jurul normelor specifice acestei perioade din an, respectiv temperaturi medii diurne de 28 ... 30 de grade și nocturne de 15...16 grade.

În data de 10 august va avea loc o ușoară încălzire, iar media temperaturilor maxime va urca spre 32 de grade, în timp ce media minimelor se va menține la valori de 15...16 grade.

Începând cu data de 11 august vremea se va răcori semnificativ, astfel că până sâmbătă, 13 august, se vor înregistra temperaturi sub cele climatologic specifice pentru a doua decadă a lunii august, media maximelor coborând de la o valoare de 30 de grade spre 24...25 de grade.

Temperaturile nocturne vor scădea de la valori medii de 16 grade până spre 13...14 grade spre sfârșitul primei săptămâni. Ulterior, până la finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variațiile termice de la o zi la alta nu vor mai fi notabile și se vor înregistra valori apropiate de norme, media maximelor fiind de 26...29 de grade, iar a minimelor de 14...15 grade.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat pe 11 și 12 august, când se vor semnala averse și descărcări electrice, iar izolat se vor cumula cantități de apă mai însemnate. În celelalte zile ale intervalului de prognoză probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi redusă.

Vezi PROGNOZA pentru toate regiunile!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
44

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
38

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
270

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...