Prognoza meteo pentru intervalul 21 iulie-3 august!

Prognoza meteo pentru intervalul 21 iulie-3 august!
În Moldova, în jumătatea de sud a regiunii, în prima săptămână de prognoză vremea se va menţine călduroasă, valorile cele mai ridicate fiind de aşteptat în data de 21 şi 26 iulie.

În schimb, în jumătatea nordică vor fi variaţii semnificative, astfel că, după ziua foarte caldă de luni, spre mijlocul săptămânii vremea va deveni răcoroasă.

La nivelul întregii regiunii sunt estimate medii ale valorilor diurne în scădere, de la 30…31 de grade în primele două zile, până la aproximativ 26…27 de grade între 23 şi 25 iulie. Până spre sfârşitul intervalului se estimează o valoare mediată pe regiune în jurul a 29 de grade, caracterizând un regim termic apropiat de normal.

Aceeaşi tendinţă o vor avea şi valorile nocturne, fiind în scădere uşoară la mijlocul primei săptămâni şi oscilând în ecartul de 16…18 grade. Aversele vor fi frecvente şi local mai însemnate cantitativ în zilele de 22 şi 23 iulie, iar probabilitatea de ploaie va fi din nou mai ridicată în jurul datei de 29 iulie.

Ploi de scurtă durată nu sunt excluse nici în celelalte zile ale intervalului, dar sunt de aşteptat doar izolat.

La munte, valorile termice vor fi ridicate în primele zile şi din nou spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, cu medii ale maximelor de 20...22 de grade, iar în restul timpului vor fi uşor mai mici, cu o valoare mediată de 18...19 grade. Aceeaşi tendinţă o vor avea şi valorile nocturne, fiind în scădere uşoară la mijlocul primei săptămâni şi cuprinse, în general, între 11 şi 13 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului, dar aversele vor fi mai frecvente şi mai importante cantitativ între 22 şi 24 iulie şi în zilele de 26, 27 şi 28 iulie.

Vez AICI prognoza pentru toate regiunile!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
41

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
48

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
33

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...