Prognoza meteo până la sfârşitul săptămânii: Nu vă uitaţi umbrelele acasă

Prognoza meteo până la sfârşitul săptămânii: Nu vă uitaţi umbrelele acasă
Vremea în răcire anunţată în ultimele zile începe să se simtă pentru puţin timp, scăderea mercurului din termometre fiind însoţită de ploi şi chiar lapoviţă, la munte.

Joi, presiunea atmosferică e în scădere, semn al schimbării vremii ce se va produce mai ales în timpul nopţii. Temperaturile maxime caracterizează în general o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit, meteorologii anunţă de la 12 grade pe litoral şi în nordul Moldovei până în sudul extrem şi al Munteniei, poate şi în vestul ţării.

Vineri, cerul va fi încărcat de nori şi va ploua pe arii extinse şi doar în nord-vest plouă izolat. Vor predomina aversele, posibil însoţite de fulgere şi tunete, iar în sud şi în sud-vest, precum şi la munte cantităţile de apă depăşesc 20 l/mp. Pe crestele mai înalte vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, vântul suflă mai tare tot la munte dar intensificări vor fi şi în regiunile sudice. În vest sunt condiţii de ceaţă, iar maximele termice se vor situa în general între 9 grade în estul Transilvaniei şi 18 grade în Maramureş şi în nordul Crişanei.

Sâmbătă, vremea se ameliorează. Cerul va deveni variabil şi doar în prima parte a zilei şi pe arii restrânse mai sunt înnorări şi ploi slabe în sud-vest. În zonele joase din vest e foarte probabil ca ziua să înceapă cu ceaţă. Vântul va sufla mai turbulent în regiunile extracarpatice, iar maximele se vor situa în general între 8 grade în nordul Moldovei şi în zona litoralului şi 18 grade în Banat.

Ultima zi a săptămânii începe cu frig destul de pătrunzător în Moldova, unde mercurul coboară în termometre până sub pragul de îngheţ, dar şi în estul Transilvaniei, unde vor fi şi minime în jur de minus 7 grade. Peste zi vremea e frumoasă şi se încălzeşte. În vest, maximele termice vor fi chiar uşor mai mari decât mediile climatologice, dar pentru întreaga ţară valorile după-amiezii se vor situa între 9 şi 19 grade. La începutul săptămânii viitoare temperaturile mai cresc în sud şi în vest, dar local şi temporar va ploua slab.

 

romaniatv.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
103

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
390

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
63

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...