Prognoza meteo, 10 aprilie. Schimbări spectaculoase ale vremii

Prognoza meteo, 10 aprilie. Schimbări spectaculoase ale vremii

Vremea în week-end se anunță mai răcoroasă decât media normală pentru această perioadă. Prognoza ANM menționează dimineți cu temperaturi majoritar negative ( între 0 și -5 grade Celsius ), însoțite de brumă și îngheț la sol. Pe timpul zilei timpul va fi relativ plăcut, în îmbunătățire, cu oscilații mai ales în zonele montane.

Temperaturile se mențin mai scăzute pentru această perioadă și în acest week-end. ANM a emis o atenționare meteorologică în interval de valabilitate: 07 aprilie, ora 15:00 – 10 aprilie, ora 10:00. Astfel, în intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an mai ales în timpul nopţilor şi al dimineţilor, când se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade în special în nordul și în centrul țării și în dealurile sudice. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol.

Sâmbătă, vremea se va menține în continuare rece pentru această perioadă în cele mai multe regiuni ale țării, anunță Administrația Națională de Meteorologie ( ANM ).

Temperaturile vor continua să fie mai scăzute decât cele normale pentru începutul lunii aprilie. Pentru ziua de sâmbătă meteorologii anunță că vom avea parte de vreme rece, chiar deosebit de rece dimineața și noaptea, în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat.

Vremea este totuși în încălzire în aceste zile, iar din a doua parte a zilei de sâmbătă,  meteorologii anunță o vreme mai blândă față de zilele trecute, iar temperaturi vor crește în mai multe zone ale țării, însă se mențin sub normalul lunii aprilie. Valorile termice vor urca treptat pe parcursul acestui weekend, iar soarele va pune stăpânire pe cer.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 17 grade Celsius. Valorile minime se vor încadra între -9 și 8 grade.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de 12 ori mai mari pentru graffiti pe clădiri sau garduri. Legea a fost adoptată de Parlament

astăzi, 20:29
48

Amenzi de 12 ori mai mari pentru cei care fac graffiti pe spațiile publice. Camera Deputaților a dat votul decisiv pentru un proiect de lege care prevede majorarea amenzilor pentru cei care vandaliz...

Oferta educațională a Colegiului Economic „Octav Onicescu” pentru anul școlar 2022-2023

astăzi, 20:23
125

Colegiul Economic ”Octav Onicescu” Botoșani este o instituție reprezentativă pentru învățământul economic botoșănean și național. Prin calitatea actului educați...

Pârâul Miletin a secat, iar fermierii din Flămânzi au probleme cu adăparea animalelor

astăzi, 18:12
222

Crescătorii de animale de pe raza oraşului Flămânzi sunt în imposibilitatea de a-şi adăpa oile sau vacile, ca urmare a secării pârâului Miletin.Pârâul rep...