Prognoza meteo, 10 aprilie. Schimbări spectaculoase ale vremii

Prognoza meteo, 10 aprilie. Schimbări spectaculoase ale vremii

Vremea în week-end se anunță mai răcoroasă decât media normală pentru această perioadă. Prognoza ANM menționează dimineți cu temperaturi majoritar negative ( între 0 și -5 grade Celsius ), însoțite de brumă și îngheț la sol. Pe timpul zilei timpul va fi relativ plăcut, în îmbunătățire, cu oscilații mai ales în zonele montane.

Temperaturile se mențin mai scăzute pentru această perioadă și în acest week-end. ANM a emis o atenționare meteorologică în interval de valabilitate: 07 aprilie, ora 15:00 – 10 aprilie, ora 10:00. Astfel, în intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an mai ales în timpul nopţilor şi al dimineţilor, când se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade în special în nordul și în centrul țării și în dealurile sudice. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol.

Sâmbătă, vremea se va menține în continuare rece pentru această perioadă în cele mai multe regiuni ale țării, anunță Administrația Națională de Meteorologie ( ANM ).

Temperaturile vor continua să fie mai scăzute decât cele normale pentru începutul lunii aprilie. Pentru ziua de sâmbătă meteorologii anunță că vom avea parte de vreme rece, chiar deosebit de rece dimineața și noaptea, în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat.

Vremea este totuși în încălzire în aceste zile, iar din a doua parte a zilei de sâmbătă,  meteorologii anunță o vreme mai blândă față de zilele trecute, iar temperaturi vor crește în mai multe zone ale țării, însă se mențin sub normalul lunii aprilie. Valorile termice vor urca treptat pe parcursul acestui weekend, iar soarele va pune stăpânire pe cer.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 17 grade Celsius. Valorile minime se vor încadra între -9 și 8 grade.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Așteptare. De Emilia-Paula Zagavei

Luni, 17 Mai 2021
71

Ca de obicei la venirea serii publicăm o nouă poezie plină de sensibilitate venită pe adresa de e-mail a redacție. Vă dorim lectură plăcută.***AȘTEPTAREde Emilia-Paula Zagavei...

Doar 11 medici de familie din județul Botoșani au început să vaccineze pacienți împotriva COVID-19

Luni, 17 Mai 2021
777

Doar un sfert dintre medicii de familie din judeţul Botoşani care s-au înscris în campania de vaccinare anti-COVID-19 au administrat, până în prezent, doze de vaccin pacien...

Un bărbat abia eliberat din închisoare a înjunghiat un consătean

Luni, 17 Mai 2021
885

Un sătean din judeţul Botoşani a fost înjunghiat în zona inimii de un bărbat în faţa unei crâşme. Motivul atacului a fost unul banal şi se pare nu exista un conflict mai...