Profesorul universitar Dorin Popa, condamnat la inchisoare cu suspendare

Profesorul universitar Dorin Popa, condamnat la inchisoare cu suspendare

DORIN POPA

Profesorul universitar Dorin Popa, nascut in 1955 in Stiubieni, judetul Botoşani, a fost condamnat joi de Judecatoria Iasi la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare in urma unui accident rutier mortal petrecut in 2004.

Mai mult, profesorul, care activeaza in prezent la UNiversitatea "Al.I.Cuza" Iasi, este obligat sa plateasca familiei victimei 200.000 de lei despagubiri.

Condamnarea apare dupa ce procurorii de la doua parchete l-au scos din culpa pe Dorin Popa, considerind ca probele nu il incrimineaza. In acest timp, familia victimei a facut contestatii peste contestatii, a spus ca procurorii nu isi fac datoria si ca musamalizeaza cazul, au facut greva foamei si nu au abandonat lupta.

De partea cealalta, profesorul Dorin Popa s-a considerat nevinovat si sustine ca a fost hartuit in acesti sase ani de catre familia victimei, care l-a numit "ucigas". "Aveam 43 de kilometri la ora si baiatul acela a sarit pur si simplu pe masina mea", spune acesta.

Dupa ce procurorii au dat de fiecare data "NUP" (neinceperea urmaririi penale), acum, judecatorii, la plingerea familiei, au decis condamnarea profesorului Popa. "Nu ne convine sentinta. Noi facem recurs", sustine familia victimei.

sursa: Ziarul de Iasi 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
625

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
172

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
453

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...