Profesorii vor contesta la CCR neplata salariilor

Profesorii vor contesta la CCR neplata salariilor
Profesorii nu au ajuns la niciun fel de intelegere cu Ministerul Educatiei, in urma discutiilor care au avut loc joi, privind plata salariilor restante, obtinute in instanta. Liderii sindicali spun ca negocierile vor continua si in zilele urmatoare, avand in vedere ca reprezentantii Ministerului Educatiei spun ca nu au bani pentru a plati salariile restante.

Potrivit liderilor sindicali, Ministerul intentioneaza sa puna in aplicare un act normativ care ar amana plata salariilor pentru profesorii care si-au obtinut drepturile in instanta, pentru ca nu are bani in prezent. Sindicalistii ameninta ca vor contesta actul normativ la Curtea Constitutionala si in instanta.

Sindicalistii din invatamant au fost convocati joi, la ora 9.00, in sedinta Comitetului de Dialog Social pentru rezolvarea problemelor salarizarii personalului din invatamant.

Oficialii Guvernului intentioneaza sa se reuneasca joi seara intr-o sedinta speciala pentru a discuta forma legala prin care toti profesorii care nu si-au primit salariile sa poata fi remunerati.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
87

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
150

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
1779

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...