Profesorii si medicii, salarii mai mari in 2014, cu binecuvantarea FMI

Profesorii si medicii, salarii mai mari in 2014, cu binecuvantarea FMI
Guvernul a negociat cu Fondul Monetar International (FMI) pentru anul viitor o majorare salariala cuprinsa intre 3-4% pentru profesori debutanti si medici rezidenti, pentru celelalte categorii bugetare o astfel de crestere depinzand de veniturile existente, au declarat surse oficiale, conform ziare.com.

 Delegatia FMI a venit, luni seara, la Palatul Victoria, pentru o ultima discutie cu premierul Victor Ponta. Surse guvernamentale au declarat anterior ca Executivul a convenit cu misiunea FMI-CE principalii indicatori pentru 2014, dar continua discutiile referitoare la impactul masurilor fiscale necesare pentru acoperirea golului de venituri rezultat din ultimele solicitari ale celor doua partide din USL cu impact pe cheltuieli.

 Bugetul pe anul viitor a fost construit pe un PIB de 657 - 659 miliarde lei, cu o crestere economica de 2,1% (scenariu de baza), si un deflator putin peste 2%.

 In functie de marimea deficitului acceptata de FMI, care este negociat intre 2,2-2,3% din PIB, cuprinzand clauza de investitii aferente co-finantarii fondurilor UE, cresterea economica s-ar putea ridica la 2,2% din PIB. Rata inflatiei luata in calcul pentru anul viitor este in jur de 2%.

 USL a decis majorarea salariului minim pe economie, in doua transe, indexarea pensiilor, potrivit legii, si exista controverse privind reducerea CAS, ceruta de PNL. Pe de alta parte, PSD insista pe majorarea fondurilor pentru investitiile derulate de primarii si demararea proiectului autostrazii Comarnic-Brasov, au mentionat sursele.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
119

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
366

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
67

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...