Profesorii pensionati vor fi platiti cu ora

Profesorii pensionati vor fi platiti cu ora
Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care profesorii pensionari vor fi platiti cu ora si nu vor mai primi salariu. Noua masura va afecta cadrele didactice pensionare, care vor renunta la posturi, ce vor fi ocupate de suplinitori necalificati.

Ordonanta a fost adoptata la ultima sedinta de Guvern si interzice cumulul pensiei cu salariul in sistemul public. Ministrul educatiei sustine ca masura nu va aduce beneficii la bugetul invatamantului iar reprezentantii sindicatelor sustin ca , pentru ca posturile vor fi ocupate de absolventi de liceu.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, sustine ca "scolile nu vor ramane fara cadre didactice, deoarece pensionarii nu sunt prea mult afectati". Ceea ce pierd pensionarii sunt doar banii de concediu, pentru ca acesta era singurul avantaj la cumul.

Ea mai sustine ca masura "nu a fost luata impotriva profesorilor, ci impotriva celor cu pensii foarte mari, care au beneficiat de plati compensatorii, lucru pe care eu nu l-am stiut pana acum, si care ulterior s-au reangajat ca profesori".

Legea mai stabileste ca persoanele care au beneficiat de plati compensatorii sa returneze banii cand se angjeaza in sistemul public.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin: „Obiectivul meu este ca pacienții din spitalele aflate în cordoonarea Consiliului Județean Botoșani să fie tratați la fel ca în spitalele private”

astăzi, 12:04
4

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, Lucian Trufin, a inclus în oferta sa electorală un program dedicat modului în care sunt tratați pacienț...

Gest de omenie făcut de doi polițiști pentru o bătrână din județ! (Foto)

astăzi, 11:35
110

O bătrână de 80 de ani din județul Botoșani a apelat 112 în cursul zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, pentru a sesiza că nu mai știe nimic de fiul său și că nu l-a mai văzut ...

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
102

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...