Profesorii pensionari pot pierde prelungirea activităţii, dacă nu sunt catedre pentru titulari

Profesorii pensionari pot pierde prelungirea activităţii, dacă nu sunt catedre pentru titulari
Cadrele didactice care în acest an ies la pensie pot depune la unităţile de învăţământ unde sunt titulare cereri pentru menţinerea în activitate şi în anul şcolar 2015-2016.

Cererile se depun până la data de 26 ianuarie, iar până la data de 2 februarie unitatea va valida sau invalida aceste solicitări, care în intervalul 3-6 februarie vor fi transmise Inspectoratului Şcolar, astfel încât pe 7 februarie Consiliul de Administraţie al ISJ să valideze situaţiile în care s-au aprobat aceste cereri, iar posturile respective să fie scoase din listă.

"Un profesor care în primă fază beneficiază de prelungire poată să piardă prelungirea hotărâtă până pe 31 august dacă se ajunge în situaţia în care nu sunt catedre pentru titulari", a precizat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani.

Totodată, dacă vor exista unităţi de învăţământ cu restrângeri de activitate, solicitările de prelungire în cazul pensionarilor nu se mai pun în discuţie.

Liderul LSI este de părere că şi anul acesta vor fi mulţi profesori pensionari care vor dori să rămână în câmpul muncii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
182

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
646

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
243

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...