Profesorii nu renunta!

Profesorii nu renunta!
Pentru ca n-au ajuns la un consens cu reprezentantii Guvernulului, sindicatele din invatamant din toata tara au intrat in greva. Cadrele didactice din scolile si institutiile de invatamant superior botosanene s-au alaturat colegilor din tara si au organizat o greva de avertisment intre orele 12.00-14.00. Ei spera ca prin aceste actiuni, sa obtina de la Guvern majorarea salariilor cu 50 de procente.

"Noi speram sa ii sensibilizam pe cei din Guvern. De fapt e ultima noastra speranta. Daca nu se intra acum in greva, stiti ca actualul Guvern o sa faca bugetul pentru urmatorul Guvern. Daca nu realizeaza marirea de salariu pentru urmatorul an, degeaba o sa cerem urmatorului Guvern ca sa ne dea salariuul marit. Trebuie sa intram in greva pentru ca e ultima noastra speranta pentru marire. Si de fapt marirea de 50% este de 36%", precizeaza Marilena Neagu, lider sindicat Scoala 6 Botosani.

 Desi s-au aflat in greva timp de doua ore, profesorii s-au prezentat la cursuri, si chiar au pus absente elevilor care au lipsit.

"Am aliniat la graficul de proteste, initiat de sindicat, dar am hotarat prin sondarea opiniei membrilor de sindicat sa participam la aceasta forma de protest cu greva de avertisment fara incetarea activitatii", declara Camelia Caslaru, lider sindicat Grup Scolar Industrial "Dimitrie Negreanu".

Daca sindicalistii nu vor obtine pe aceasta cale marirea de salariu, vor intra in greva generala incepand cu 18 noiembrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
393

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
698

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
195

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...