Profesorii nu renunta!

Profesorii nu renunta!
Pentru ca n-au ajuns la un consens cu reprezentantii Guvernulului, sindicatele din invatamant din toata tara au intrat in greva. Cadrele didactice din scolile si institutiile de invatamant superior botosanene s-au alaturat colegilor din tara si au organizat o greva de avertisment intre orele 12.00-14.00. Ei spera ca prin aceste actiuni, sa obtina de la Guvern majorarea salariilor cu 50 de procente.

"Noi speram sa ii sensibilizam pe cei din Guvern. De fapt e ultima noastra speranta. Daca nu se intra acum in greva, stiti ca actualul Guvern o sa faca bugetul pentru urmatorul Guvern. Daca nu realizeaza marirea de salariu pentru urmatorul an, degeaba o sa cerem urmatorului Guvern ca sa ne dea salariuul marit. Trebuie sa intram in greva pentru ca e ultima noastra speranta pentru marire. Si de fapt marirea de 50% este de 36%", precizeaza Marilena Neagu, lider sindicat Scoala 6 Botosani.

 Desi s-au aflat in greva timp de doua ore, profesorii s-au prezentat la cursuri, si chiar au pus absente elevilor care au lipsit.

"Am aliniat la graficul de proteste, initiat de sindicat, dar am hotarat prin sondarea opiniei membrilor de sindicat sa participam la aceasta forma de protest cu greva de avertisment fara incetarea activitatii", declara Camelia Caslaru, lider sindicat Grup Scolar Industrial "Dimitrie Negreanu".

Daca sindicalistii nu vor obtine pe aceasta cale marirea de salariu, vor intra in greva generala incepand cu 18 noiembrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arbitri și observatori botoșăneni prezenți la turneul de fotbal in memoriam Gheorghe Ștefanovici

Luni, 4 Iulie 2022
72

Arbitrii suceveni l-au comemorat duminică pe fostul lor coleg Gheorghe Ștefanovici, în cadrul celei de-a XI-a ediții a memorialului care-i poartă numele. Ca de obicei, capul de afiș al acț...

Bărbat condamnat și încarcerat în Botoșani pentru tentativă de viol

Luni, 4 Iulie 2022
189

Un tânăr în vârstă de 33 de ani, din Gura Humorului, a ajuns, vineri seară, la Penitenciarul Botoșani, având de executat o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare...

Botoșănean implicat într-un accident soldat cu trei victime, în apropiere de Vatra Dornei

Luni, 4 Iulie 2022
276

Trei oameni au fost răniți după un accident rutier petrecut sâmbătă după-amiază pe DN 17, în condiții de ploaie torențială, în zona limitei dintre județele Suceava și Bis...