Profesorii merg la ore in ziua deschiderii anului scolar, dar sunt sfatuiti sa ii ignore pe politicieni!

Liderii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant "Spiru Haret" si al Federatiei Educatiei Nationale au hotarat declansarea actiunilor de protest, dar fara blocarea anului de invatamant, a afirmat, vineri, presedintele FSLI "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu.

Consiliile nationale ale FSLI si FEN, reunite vineri intr-o sedinta extraordinara, au decis constituirea Aliantei Sindicatelor din Invatamant, pentru a lupta in comun in vederea obtinerii drepturilor sindicale pe care le-au pierdut in ultimul an.

"In ultimul an, am pierdut tot ce am negociat si am obtinut in 20 de ani de activitate sindicala. Am ajuns la salarii de 300 - 400 de lei, la incalcarea drepturilor inscrise in CCM, la lipsa de personal prin parasirea sistemului de catre cadrele didactice pentru salarii mai bune", a precizat Gheorghe Isvoranu.

La randul sau, presedintele FEN, Constantin Ciosu, a atras atentia guvernantilor ca personalul din invatamant s-a unit pentru a lupta impreuna si va demonstra, prin actiunile sale, ca este o forta.

Totodata, sindicalistii cer depolitizarea de urgenta a sistemului de invatamant. "Nu mai vrem oameni politici in invatamant, nu mai vrem numiri pe criterii politice", a precizat Marius Nistor, prim vicepresedinte al Federatiei "Spiru Haret".

Alianta Federatiilor din Invatamant, nou constituita, a transmis un apel tuturor cadrelor didactice cu ocazia inceperii noului an scolar 2010 - 2011 prin care le solicita sa nu dea atentie politicienilor care vor participa la festivitatile de deschidere, chiar daca acestia sunt parinti. (ziare.com)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
6

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
167

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
337

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...