Profesorii ies luni, din nou, in strada

Profesorii ies luni, din nou, in strada
Profesorii vor iesi luni in strada, de la ora 09.00, si vor picheta sediul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, a anuntat duminica presedintele executiv al Federatiei Sindicale "Spiru Haret", Marius Nistor.

Liderul sindical a anuntat ca prin actiunea de protest de luni, profesorii sunt alaturi de invatatoarea Cornelia Anghel (51 de ani) din Caracal care este in a 54-a zi de greva foamei, informeaza Adevarul.

Profesorii sunt nemultumiti ca sunt tratati cu dispret de ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

"Ministrul Daniel Funeriu dispretuieste parintii, profesorii si studentii. Prin faptul ca spune ca incearca sa negocieze, de fapt dezinformeaza. Vrea sa creeze disensiuni in randul partenerilor de dialog social. Vom face proteste pana va pleca Funeriu", a spus Nistor.

La manifestarea de luni, vor lua parte profesori din Capitala, din tara, dar si tineri din cadrul Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR).

Liderii din sindicat nu vor ca ministrul sa-si asume raspunderea pe legea Educatiei. Ei cer, de asemenea, ca salariile sa revina la valoarea de dinainte de scaderea cu 25%.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
175

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
175

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
255

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...