Profesorii ies in strada - ameninta cu blocarea anului scolar

Profesorii ies in strada - ameninta cu blocarea anului scolar
Peste 1.000 de membri ai Federatiei Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" vor picheta, luni, sediul Parlamentului, pentru a determina senatorii si deputatii sa aloce sase la suta din PIB pentru invatamant, se arata intr-un comunicat al institutiei.

 Actiunea de protest, care are sloganul "Alocati sase la suta din PIB pentru educatie! Daca nu acum, atunci cand?", va incepe la ora 11:00, la intrarea Izvor.

 Pe langa solicitarea de acordare a sase la suta din PIB, sindicalistii cer modificarea Legii educatiei nationale, o lege speciala pentru salarizarea personalului din invatamant (didactic, didactic auxiliar si nedidactic), debirocratizarea actului educational, depolitizarea sistemului de invatamant preuniversitar si deblocarea reala a posturilor didactice auxiliare si nedidactice.

 "Pot sa spun ca actualul Guvern a avut cea mai lunga perioada de pace sociala. Am tot sperat ca promisiunile facute, inainte de alegeri, vor fi materializate. Nu pot sa neg redeschiderea dialogului social si rezolvarea unor probleme din sistemul educational. Totusi, revendicarile principale nu si-au gasit inca solutii.  Ne dorim ca prin acest pichet sa le aratam politicienilor ca, daca pe ei nu ii intereseaza ce se intampla cu cei peste 3,5 milioane de elevi si peste 350.000 de angajati din invatamant, pe noi ne intereseaza", a declarat liderul sindical Marius Nistor. citat de ziare.com.

 Federatia sindicala informeaza ca astfel de actiuni vor continua si vor putea culmina, daca cererile lor nu vor fi rezolvate, cu blocarea anului scolar.

 Si Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a anuntat ca peste 10.000 de dascali vor iesi in strada, la 6 noiembrie, pentru un miting in Piata Victoriei, urmat de un mars pana in Piata Constitutiei.


Zeci de profesori din Botoşani pleacă la miting la Bucureşti


100 de cadre didactice de la Liga Sindicatelor din Învăţământ vor participa, în data de 6 noiembrie, la un miting de protest ce se va desfăşura la Bucureşti.
 
"Protestul care se desfăşoară în şcoli, prin forma aceasta de grevă de avertisment, fără încetarea lucrurlui, are ca obiectiv transmiterea în mod oficial către conducerile şcolilor a listei de revendicări, fomrulată la nivel naţional. Suntem la faza de întocmire a listei participanţilor. Mergem pe ideea de a merge la miting colegii care nu au ore în acea zi sau colegii din învăţământul primar sau preşcolar care sunt în vacanţă săptămâna viitoare astfel încât să nu producem vreo perturbare în programul lor pentru că nu acesta este deocamdată scopul nostru, să perturbăm orarul şcolii", a spus Liviu Axinte, preşedintele LSI Botoşani.

 Sindicaliştii doresc ca prin aceste acţiuni de protest să ajungă pe masa factorilor decizionali toate revendicările pe care dascălii le au.

"Nu spun că după acţiunea noastră se va modifica legea a doua zi. Practic, revendicările noastre sunt aproape toate promise de actuala putere, în perioada în care era în opoziţie", a mai precizat Liviu Axinte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
9

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
49

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56
33

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...