Profesorii de liceu rămaşi fără ore vor fi transferaţi la gimnaziu

Profesorii rămaşi fără ore ca urmare a mutării clasei a IX-a de la liceu, ar putea preda şi la gimnaziu pentru completarea normelor.

"Problema transferului cadrelor didactice de la liceu la gimnaziu este că există o poziţie refractară şi elitistă, în sensul că profesorul de la liceu consideră postul său mai prestigios decât cel de la gimnaziu. Însă prin formarea profesională, toţi profesorii sunt la fel", a conchis Melania Mandas Vergu.

Profesorii de gimnaziu sunt pregătiţi să predea şi materie de liceu!

Transferul clasei a IX-a de la liceu la gimnaziu se va face atunci când sistemul de educaţie va fi pregătit, iar calculele Ministerului Educaţiei arată că această măsură ar putea fi aplicată în anul 2013.

Profesorii de la gimnaziu au pregătirea să predea materiile din programa clasei a IX-a, spun reprezentanţii ministerului. "Cu excepţia celor care au terminat şcolile pedagogice de trei ani, toţi profesorii sunt pregătiţi să predea la orice clasă. Dascălii de gimnaziu şi de liceu au studii egale, salarii egale şi aceleaşi condiţii de muncă, nu există diferenţe între ei", a declarat consilierul ministrului Educaţiei, Melania Mandas Vergu.

Noua lege a Educaţiei propusă de Daniel Funeriu a fost aprobată luni, 12 aprilie 2010. Aceasta prevede o nouă structură a sistemului de învăţământ preuniversitar. Clasa pregătitoare de la grădiniţă se mută la învăţământul primar, iar clasa a IX-a se mută la gimnaziu. Bacalaureatul va avea trei probe scrise, iar admiterea la liceu se va face pe baza unui portofoliu educaţional.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragedia de duminică: Botoșăneanul care a murit trebuia să fie cavaler de onoare la nunta prietenilor săi, morți și ei în accident!

astăzi, 14:41
193

Ionela B. și George V. se aflau pe una dintre cele două motociclete, iar cavalerul lor de onoare, Irinel S., pe o alta. Ionela și George erau originari din Galați, iar Irinel dintr-un sat din jude...

Proiectil perforant descoperit la un centru de colectare a fierului vechi din Botoșani! (foto)

astăzi, 14:27
37

Un proiectil perforant a fost descoperit, luni, la un centru de colectare a fierului vechi din municipiul Botoșani. Un angajat a observat obiectul pe rampa de sortare a deșeurilor feroase. Acesta ș...

PS Nichifor Botoșăneanul va sfinți, în această săptămână, Aşezământul Social „Sfânta Irina” din Botoșani!

astăzi, 14:10
63

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a făcut publice evenimentele care vor avea loc în Arhiepiscopia Iaşilor, în perioada 19-25 mai 2024.Luni, 20 maiContinuă campania de prevenţie...