Profesorii cer demisia Adei Macovei! - Vezi adresa trimisa de ISJ catre directorii de scoli!

Profesorii cer demisia Adei Macovei! - Vezi adresa trimisa de ISJ catre directorii de scoli!
Pofesorii sar in apararea directorilor si cer demisia Adei Macovei, inspector general, pe care o acuza de presiuni pentru ca ar fi incercat sa constranga directorii de scoli sa actioneze impotriva propriilor angajati!

Ada Macovei a transmis in toate unitatile scolare o adresa prin care ii atentioneaza pe directori ca nu au aparat institutiile pe care le conduc, desi li s-a solicitat acest lucru in urma cu o luna, in acelasi timp inaintand un nou termen, si anume 18 martie 2011, ora 14.00.  

"V-am solicitat sa depuneti aparare pentru unitatea dvs. la instanta de fond si la recurs, aceasta fiind o sarcina foarte importanta care va revine exclusiv, dar pentru care va oferim in continuare sprijinul si consultanta de specialitate juridica, prin modelele atasate. Nu am primit raspuns cu privire la acest subiect timp de o luna de zile (astazi fiind data de 17.03.2011!), drept pentru care va rog sa confirmati si pana maine, 18.03.2011, pana la ora 14:00, sa depuneţi la sediul ISJ, compartimentul juridic cate 2 (doua) exemplare din modelele completate pentru fiecare din dosarele la care sunteti parte, iar pentru fiecare exemplar din cererea de amanare executare (esalonare plata) se va atasa si un exemplar al hotararii judecatoresti.
Sper sa intelegeti importanta acestei cerinte si implicatiile pe care le are si ca va veti indeplini si aceste atributii de serviciu.
Cu aleasa consideratie,
Dr.Prof.Ada Alexandrina Macovei, inspector Scolar General- Botosani",
se arata in adresa transmisa de sefa ISJ Botosani.



Profesorii sunt nemultumiti si cer demisia sefei ISJ, pe motiv ca la Bucuresti s-au cautat solutii pentru anularea hotararilor judecatoresti, nu pentru acordarea salariilor conform acestor decizii ale instantelor.

"Toti directorii au dat bugetul asa cum trebuie, ISJ incearca sa dea vina pe directori, dar noi avem dovezi la scolile noastre ca cei din conducerea scolii si-au facut datoria. Cei care nu si-au facut datoria sunt Primaria, ISJ si Ministerul Educatiei. Ce a facut doamna inspector general trei zile cat a stat la Bucuresti? Nu a interesat-o situatia noastra, a stat de vorba cu domnul ministru al Justitiei ca sa conceapa acele hartii, intampinari, si sa ii constranga pe directori sa ne actioneze in instanta pentru neacordarea celor 33%. Asta a facut doamna inspector general! Ar trebui sa isi dea demisia, demisia de onoare, aceasta doamna care nu ne reprezinta interesele", a spus in fata profesorilor nemultumiti Alina Voinea Axinte, lider SIP FEN in cadrul Colegiului National "Mihai Eminescu" Botosani.

Si Maria Tiprigan a spus, dupa intalnirea cu prefectul Cristian Roman, ca se va actiona in instanta. 

"Vom actiona in instanta pentru neplata la timp a salariilor cadrelor didactice, normal ca ne adresam din nou justitiei, singura in  masura sa isi spuna cuvantul. Faptul ca s-au trimis in scoli adrese prin care directorilor li se solicita sa convinga profesorii sa renunte la salariile actuale si sa se intoarca in trecut este de-a dreptul revoltator si va fi un alt motiv sa ne adresam instantelor judecatoresti. Asemenea adrese exista, pentru ca si a solicita sa se faca presiune asupra cadrelor sa semneze sa renunte la salariile actuale este o procedura nedemocratica, neortodoxa si o consideram o sfidare la adresa lucratorilor scolii. Vom actiona in judecata pe cine a trimis aceasta adresa si din ordinul cui se dau astfel de dispozitii in scoli", a spus Maria Tiprigan, lider judetean SIP FEN.

Discutiile care au avut loc in biroul prefectului Cristian Roman nu au adus nimic nou, autoritatile spunand ca nu exista solutii pe plan local care sa conduca la deblocarea situatiei.

"Domnul prefect vrea sa afle daca fiecare scoala a facut bugetul corect. Domnul prefect spune ca a facut tot ce sta in putinta dumnealui si a transmis la Bucuresti tot ce se intampla la Botosani. Noi nu stim daca minte sau nu. Am vazut cateva adrese. Eu personal stau si ma intreb de ce noi profesorii, pana in momentul de fata, nu stim daca bugetele din scoli au fost facute corect sau nu? De ce ne aflam noi la Prefectura, cand ar trebui sa intrebam Inspectoratul Scolar Judetean daca bugetul a fost scris corect catre Bucuresti? Cred ca problemele sunt mult mai amanuntite si cred ca suntem atat de suparati incat ar trebui sa stam stramb si sa judecam drept. Poate ca trebuie sa mergem si in alta parte sa punem intrebari. Prefectul este reprezentantul Guvernului la Botosani, dar noi reprezentam o clasa sociala, invatamantul, si cred ca ar trebui sa mergem si la Inspectorat sa o intrebam si pe doamna Ada Macovei daca bugetul nostru a fost facut corect. Din cate am inteles, liderii nostri nationali au facut o interventie la domnul ministru al Educatiei, dar domnul ministru nu se arata la fata", a spus profesor Ana Tanase, imediat dupa intalnirea cu prefectul Cristian Roman.

Ada Macovei, contactata telefonic de nenumarate ori, nu a putut fi gasita pentru a exprima un punct de vedere.



 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
2

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
17

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
56

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...