Profesorii au castigat lupta, Guvernul vrea sa castige razboiul!

Profesorii au castigat lupta, Guvernul vrea sa castige razboiul!
"Se pregateste o Ordonanta de Guvern care sa ne poata reduce la tacere, pentru a nu mai avea putere de a riposta", spun sindicalistii botosaneni! Guvernul se intalneste joi seara in sedinta speciala pentru a identifica modalitatea prin care cadrele didactice care au hotarari judecatoresti sa fie platite la fel ca cele care nu dispun de aceste decizii. Mai exact, spune Daniel Funeriu, profesorii "trebuie sa primeasca acelasi salariu pentru aceeasi munca, in consecinta fiind necesara reglementarea situatiei unitar pentru toate cadrele didactice din Romania".

Liderii de sindicat spun ca Guvernul incearca sa reduca la tacere profesorii. Daca se va adopta o ordonanta in acest sens, cadrele didactice vor riposta, spune Maria Tiprigan, lider SIP.

"Probabil ca se pregateste o Ordonanta de Guvern care sa ne poata reduce la tacere, si vor incerca sa gaseasca toate modalitatile de a ne face sa ne intorcem la ore, pentru a nu mai avea putere de a riposta. Nu cred ca profesorii vor accepta, s-au dat destule Ordonante pana acum pentru amanarea la plata a anumitor drepturi, probabil ca acum vor sa amane si sa ne plateasca prin 2030-2040. Ne asteptam sa se ia o astfel de decizie, isi iau o masura de precautie probabil, pentru ca nu sunt bani. Nu stim ce se va intampla daca se va adopta o astfel de ordonanta, pentru ca noi avem hotarari judecatoresti, oamenii au castigat in instanta. Vom vedea, ne vom consulta si noi cu avocatii si vom vedea cum vom proceda", a declarat Maria Tiprigan, liderul SIP Botosani.

Si liderul LSI crede ca intentia Guvernului este de a bloca orice actiuni de protest ale profesorilor.

"Aveam promisa de mult o astfel de Ordonanta, vor sa ne blocheze pe orice cale si sa ne arate cum a ajuns sa fie respectat statul de drept si cum nu se respecta hotararile judecatoresti chiar de catre cei care au fost pusi sa le respecte, cei de la Guvern. Nu stiam ca este sedinta speciala de Guvern, asteptam sa vedem exact ce se va discuta si hotari. Oricum, daca se va adopta ceva astazi, va fi valabil incepand de la 1 aprilie incolo", a spus Liviu Axinte, liderul LSI Botosani.  

Guvernul intenţionează să se reunească joi seara în şedinţă specială, pentru a discuta forma legală prin care profesorii care nu şi-au primit salariile şi au intrat în grevă să poată fi remuneraţi în continuare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Slovacia – România, în această seară de la ora 19.00

astăzi, 14:21
44

Ultimul meci în Grupa E la EURO 2024 al naționalei antrenată de Edi Iordănescu este programat astăzi, 26 iunie, împotriva Slovaciei.Vezi cotele Superbet pentru confruntarea cu Slovac...

A adolescentă a dispărut de acasă: Sunați la 112 sau anunțați Poliția dacă o vedeți pe Mirabela!

astăzi, 14:02
129

Adolescenta a părăsit domiciliul în cursul zilei de 25 iunie, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.Alexuță Mirabela Ionela are 1,50 m î...

25.000 de euro pentru o îmbrățișare. Operația care îi va permite unei tinere mame să-și țină bebelușul în brațe

astăzi, 13:37
149

În lipsa unei operații, scolioza descoperită la o vârstă atât de fragedă i-a afectat întreaga copilărie și adolescență. Vorbim de o luptă pentru supraviețuire care du...