Profesorii asteapta vesti de la Suceava, Ada Macovei le transmite "sa fie cuminti"!

Profesorii asteapta vesti de la Suceava, Ada Macovei le transmite "sa fie cuminti"!
Liderii de sindicat au primit mesaje incurajatoare de la Suceava, care insa nu ii determina pe profesori sa renunte la proteste. Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a dat asigurari ca in maximum 24 de ore se va emite un document oficial care sa ofere garantia ca dascalii vor primi salariile integral.

Informatia a fost furnizata de liderul LSI, Liviu Axinte, conform datelor primite, la randul sau, de la secretarul general FSLI, Liviu Marian Pop, aflat astazi la Suceava. Profesorii spun insa ca nu mai asteapta hartii oficiale, ci vor ca banii sa le intre pe carduri.

"Vom hotari in fiecare scoala, maine dimineata, in functie de aceste raspunsuri oficiale. In caz contrar, decizia este a profesorilor, si ea nu poate fi decat de continuare a protestelor, pana la rezolvarea situatiei. Vad ca mai mult conteaza ceea ce se hotaraste la Suceava, de aceea am si asteptat informatiile de acolo, si din cate am observat polii de influenta in politica actuala sunt la Suceava si probabil ca acolo este si rezolvarea noastra. Noi cu domnul primar din Botosani am discutat saptamana trecuta, a spus ca a facut toate demersurile care tin de primarie, dar de acest lucru putea sa ne asigure si un primar PRM care nu este un membru al partidului aflat la putere. Noi asteptam ca domnul primar Flutur, al nostru, al Botosaniului, sa se implice mai mult in rezolvarea acestei situatii, sa se implice si pe plan politic, sa aiba discutii si in afara cadrului institutional, care sa duca la deblocarea situatiei. Insa cred ca s-a mizat mai mult pe faptul ca 7 zile de proteste in luna martie inseamna 33%", a spus Liviu Axinte, lider LSI, filiala Botosani.



Sindicalistii acuza faptul ca s-a dat un ultimatum directorilor din scoli sa deschida actiuni in instanta si ca, chiar daca directorii au dat asigurari ca nu vor face astfel de actiuni, exista informatii ca pe ascuns s-au inregistrat aceste chemari in instanta, 90% dintre directori facand acest lucru.

"Asteptam sa vedem cand vor fi inregistrate, vom incerca sa cerem interventia noastra in cadrul acestui proces, chiar daca nu suntem parte, pentru a apara oamenii impotriva acestor abuzuri facute de directori sub amenintarea ISJ. Cine nu depune astazi, pana la o anumita ora, este amenintat cu demiterea", a dezvaluit liderul de sindicat LSI, care sustine ca la dosarele cu decizii irevocabile directorii sunt obligati de ISJ sa ceara suspendarea executarii a acelor hotarari judecatoresti.

"Am sunat-o dimineata pe doamna inspector scolar general Ada Macovei si am avut o discutie, am solicitat lamuriri, daca a fost emis vreun act de catre Guvern sau Ministerul de Finante, pentru deblocarea situatiei de la Botosani. Mesajul a fost sa fim cuminti si sa intram la ore, pentru ca noi nu ne dam seama cat de mult pierdem, cat de mult pierd copiii, si ar fi bine sa ne intoarcem la ore, ca problema se va rezolva", a conchis Liviu Axinte.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
367

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
498

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
620

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...