Profesori botoşăneni în Italia!

Un grup de profesori de la Colegiul Economic "Octav Onicescu" Botosani se află în perioada 04.02.2015- 12.02.2015  în Italia-Palermo, pentru formare profesională în cadrul unui proiect european derulat prin programul Erasmus Plus,  KA1- VET mobility cu titlul "STRATEGII DIDACTICE FORMALE ȘI NONFORMALE PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA COMPETENȚELOR  PROFESIONALE ÎN  INDUSTRIA  OSPITALITĂȚII".

Proiectul  vizează creșterea performanțelor în activitatea didactică a  celor  12  profesori  participanți și  o mai bună cooperare interdisciplinară și   inovare pentru  formarea profesională a elevilor în domeniul industriei ospitalității - turism și alimentație.

Organizațiile implicate în derularea proiectului, Colegiul Economic "Octav Onicescu" Botoșani, România și CESIE - Centro Studi ed Iniziative Europeo, Palermo-Italia asigură buna desfășurare a activităților propuse în vederea atingerii obiectivelor stabilite.

Colegiul Economic "Octav Onicescu" este cea mai mare instituție din judetul Botoșani care școlarizează elevi în domeniile Turism și alimentație, Comerț și Economic, cu următoarele calificări: Tehnician în turism, Tehnician în gastronomie, Tehnician în activităţi de comerţ, Tehnician în administraţie, Tehnician în activităţi economice; are o vechime de peste 125  de ani în învățământul comercial și economic. În timp,  școala s-a reorganizat adaptandu-se la necesitățile economice și sociale ale comunității locale, diversificând  formele de învățământ (nivel liceal II, III, scoală profesională, școală postliceală).

Partenerul extern, CESIE - Centro Studi ed Iniziative Europeo, Palermo-Italia,  este o organizație a societății civile (OSC) non-profit, apolitică,  cu filiale în mai mult de 8 țări europene. A fost înființată în 2001, inspirată de opera și teoriile pacifistului Danilo Dolci (1924-1997). Statutul ca OSC europeană este recunoscut de Comisia Europeană. CESIE unește contextele locale,  naționale și internaționale și iși dedică activitatea stimulării dezvoltării și schimburilor din sferele culturale, educaționale și economice prin crearea și utilizarea instrumentelor și metodelor de învățare inovative formale și nonformale. (Comunicat de presă, Echipa de proiect SDFNIO)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...

Accident grav într-o comună din Botoșani, patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 09:08

Patru persoane, cu vârste între 59 și 66 de ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă dimineață, în localitatea Blândești. &...

Cetățenii de pretutindeni sunt așteptați la Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, care este programul hramului!

astăzi, 08:41

Anul acesta, alături de sfintele moaște ale Sfintei Cuvioasei Parascheva vor fi aduse, de la Mănăstirea „Sfântul Pavel” din Muntele Athos, și sfintele moaște ale Sfântulu...