Profesor botoșănean: Vor fi și elevi care nu se vor înscrie la BAC

Profesor botoșănean: Vor fi și elevi care nu se vor înscrie la BAC
Luni s-a dat startul înscrierilor la examenul de Bacalaureat pentru absolvenții de clasa a XII-a, atât pentru cei din anul școlar 2015-2016, cât și pentru cei din promoțiile anterioare.

Președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar, Iuliana Nacu, este convins că și în acest an nu toți elevii care au terminat liceul vor încheia această etapă printr-un examen.
Din  experiența anilor trecuți, Nacu spune că sunt absolvenți care preferă să plece la muncă în străinătate, sau nu sunt deloc pregătiți pentru a susține examenul de Bacalaureat, pentru că nu și-au dar interesul în cei patru ani de liceu.

“Cu siguranță vor fi și elevi care nu vor da Bacalaureatul. Unii au părinți plecați în străinătate, le-au găsit de lucru și pleacă și ei. Sunt și elevi slab pregătiți. Pentru noi este o părere de rău pentru că e păcat să stai patru ani de zile într-o școală iar acel timp să fie nefolosit ulterior", a spus Iuliana Nacu.

Înscrierile pentru sesiunea din vară a BAC-ului se încheie pe 3 iunie. Probele scrise încep în data de 4 iulie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă: „Ne dorim ca efectivele de ordine publică să aibă o prezență vizibilă și activă în teren!” (foto)

astăzi, 15:48
32

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a convocat, luni, o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întălnirea de lucru au participat Comisar șef Costî...

Pui de bufniță salvat de jandarmii botoșăneni, după un apel la 112! (foto)

astăzi, 15:31
36

Prin grija jandarmilor botoșăneni, un pui de bufniță a ajuns pe mâini bune, la un cabinet veterinar din municipiul Botoșani, care a acceptat să îi îngrijească rănile produse,...

Femeie transportată la spital în urma unui accident produs pe o stradă din Botoșani! (foto)

astăzi, 15:15
263

O persoană a fost rănită în urma unui accident rutier produs pe strada Petru Rareș din municipiul Botoșani, luni după-amiază. În eveniment au fost implicate două autoturisme.La...