Profesii de suflet: Investiţia în oameni nu e doar o sarcină de serviciu!

Județul Botoșani a demonstrat la nivel național că are oameni bine pregătiți în domeniul asistenței sociale, care dau dovadă de profesionalism în tot ceea ce fac.

Unul dintre asistenții sociali, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială Botoșani, s-a numărat printre nominalizații de la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, ce a avut loc în data de 18 martie, la București.

Este vorba despre Mirela Ciobanu, care a fost nominalizată la categoria Premiul pentru asistentul social din domeniul combaterii traficului de fiinţe umane, prevenirii/reducerii riscurilor asociate consumului de droguri şi practicării sexului commercial.

Pe podium, câştigătoare cu sufletul!

În urma voturilor exprimate on-line, trei asistenți sociali din România care se ocupă de acest domeniu au fost nominalizați la premiu, Mirela Ciobanu clasându-se pe locul doi, după numărul de voturi, pe locul întâi clasându-se un asistent social din Neamț.

Chiar dacă nu a câștigat marele premiu, Mirela Ciobanu spune că aprecierile celor din jur o fac să se simtă ca o câștigătoare, mai ales că o parte dintre aceste aprecieri vin din partea unor persoane pe care la un moment dat le-a ajutat să treacă peste obstacolele care le-au apărut în viață.

"A fost o experiență excepțională, de un alt rang. Am avut ocazia să particip alături de mari oameni de specialitate, de colegi de ai mei care lucrează în breasla asistenței sociale și încă o dată mi s-a confirmat faptul că asistența socială este ca un drog: odată ce îți intră în corp nu poți decât să trăiești cu asistența socială. Aș dori să mulțumesc colegilor, susținătorilor, familiei, care m-au votat și au crezut în mine și mi-au zis că pentru ei sunt asistentul social preferat. Îi apreciez pe toți ceilați care au participat", a spus Mirela Ciobanu.

Poveşti de viaţă!

Unul dintre cazurile care au marcat-o, în cariera sa de asistent social, este cel al unei tinere care la 16 ani a fost victima traficului de persoane. Cu ajutorul Mirelei Ciobanu, adolescenta a fost reintegrată în familie și a reușit să își croiască un rost în viață, la trei ani de la trauma pe care a suferit-o, fata, acum în vârstă de 19 ani, reușind să își întemeieze o familie și să aibă un copil.

"Mi-a lăsat un mesaj și mi-a spus: "Doamna, pentru mine sunteți cea mai tare și meritați premiul". Am considerat că prin ceea ce a spus ea e ca și cum aș fi câștigat premiul pentru asistență socială a celor care lucrează pe traficul de ființe umane", a precizat Mirela Ciobanu.

Galea Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială

Galea Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială  este la prima ediție, evenimentul fiind organizat de către Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România pentru a celebra Ziua Mondială a Asistenţei Sociale şi recompensează performanţa şi excelenţa celor care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea asistenţei sociale şi la promovarea profesiei de asistent social. Totodată, evenimentul marchează 20 de ani de la prima promoţie de asistenţi sociali şi 10 ani de la reglementarea profesiei.

Pentru cele 18 premii care s-au decernat la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială au fost nominalizate 570 de persoane.

Ziua Mondială a Asistenţei Sociale este sărbătorită în a treia zi de marţi a lunii martie a fiecărui an. Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali, alături de Federaţia Internaţională a Asistenţilor Sociali (IFSW), sărbatoreşte Ziua Mondială a Asistenţei Sociale, moment de reflecţie şi analiză, de promovare a profesiei la nivel naţional şi internaţional.

(Claudia Luca)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț AJOFM Botoșani: În atenția agenților economici!

astăzi, 19:42

„Pentru accesarea contului dumneavoastră din PULS este necesară setarea unei parole folosind link-ul: puls.anofm.ro și adresa de e-mail la care aveți acces (dacă ați avut un cont in SEMM) ...

Proiect USR: Imobilele pentru care s-au folosit 30% materiale reciclate nu vor mai plăti impozite locale 3 ani!

astăzi, 18:52

Proiectul are ca scop îmbunătățirea semnificativă a gestionării, reciclării și valorificării acestor deșeuri în România. Inițiativa vine ca răspuns la nevoile urgente de a...

Sistemul informatic de monitorizare electronică, implementat și la nivelul județului Botoșani!

astăzi, 17:50

Monitorizarea se va realiza automat, fără intervenție umană, sistematic și exclusiv pe teritoriul României, asupra unor dispozitive electronice, pe baza identificatorului acestora și &icir...