Prof. dr. Mencinicopschi: "Niciun aliment care conţine E-uri nu este de post"
Stiri Botosani Tuesday, 19 March 2013 Actualitate"Trebuie să evităm alimentele industriale pentru că nu sunt de post. E-urile sunt nişte chimicale care nu au existat acum 2.000 de ani, iar postul ortodox se ţine cu alimente de post tradiţionale. De asemenea, dintre E-uri, există roşu carmin, cunoscut sub denumirea E 120, produs cu extract de origine animală, pe care îl găsim în foarte multe produse, cum ar fi pateul de post. Pe lângă E-uri, trebuie să ne ferim de cazeinat, care este un compus al laptelui, de ovalbulină, adică praf de ou, şi de hidrolizat, care este făcut din carne", a declarat prof. dr. Mencinicopschi.
Profesorul Mencinicopschi spune că postul nu este recomandat copiilor mici, femeilor însărcinate şi celor care alăptează. "Preoţii dau dezlegare pentru aceste lucruri, dacă vrei să respecţi tradiţia şi credinţa", precizează Mencinicopschi.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
O asociație de proprietari angajează gospodar: Lista locurilor de muncă a AJOFM Botoșani!
Asociația de proprietari nr.36 din Botoșani angajează gospodar cu normă întreagă. Mai multe informații se pot obține la sediul asociației din strada Gării nr.2 sau la numărul ...
Spectacolul „Rățușca cea urâtă” revine pe scena Teatrului „Vasilache” din Botoșani! (foto)
Spectacolul poate fi vizionat după binecunoscutul program: - joi, 28 noiembrie 2024, începând cu ora 18:00 - duminică, 1 decembrie 2024, de la orele 11:00 şi 12:30. &nb...
Ciolacu a demisionat din funcția de președinte PSD!
PSD nu va face nicio contestație, chiar dacă diferența este foarte mică, a spus Ciolacu, într-o declarație de presă. Acesta a spus că a sunat-o pe Elena Lasconi. ”Eu aseară mi-a...
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici