Procurorul Papici: Nu au cum sa intoarca dosarul Dragnea. Alte zeci de persoane vor fi trimise in judecata

Procurorul Papici: Nu au cum sa intoarca dosarul Dragnea. Alte zeci de persoane vor fi trimise in judecata
Procurorul Lucian Papici, recent inlaturat de la conducerea Sectiei I a DNA, spune ca dosarul Dragnea va ajunge in instanta, si nu doar vicepremierul, ci si alte cateva zeci de persoane vor fi trimise in judecata. Papici da asigurari ca procurorii nu vor ceda presiunii politice.

 Intr-un interviu acordat pentru Europa FM, procurorul Lucian Papici a respins acuzatia premierului potrivit careia dosarul referendumului ar fi fost instrumentat la comanda politica.

 "Desfid conotatiile depreciative folosite de Victor Ponta in sintagma `dosare politice`", a spus Lucian Papici, care a mai calificat acuzatiile aduse de Victor Ponta drept "nepotrivite si nedemne" pentru functia de prim-ministru.

 De asemenea, procurorul a precizat ca nu cunoaste motivele pentru care i-a fost, brusc, incetata delegarea pe post, pentru ca "nu exista vreo motivatie a hotararii". El a subliniat faptul ca in practica DNA, eventualele delegari pe functii trebuie facute cu recomandarea procurorului-sef al institutiei, ceea ce nu s-a intimplat si in cazul sau.

 "Este o presiune la adresa procurorilor onesti care vor sa faca anticoruptie. Nu vom ceda, e iluzoriu ca politicienii sa creada asa ceva", a mai spus Lucian Papici.

 In plus, el a precizat ca dosarul in care Liviu Dragnea e invinuit de fraudarea referendumului nu mai poate fi intors din drum - el a ajuns in mapa sefului DNA pe 29 septembrie, data la care Lucian Papici era inca sef de sectie. "Nu mai au cum sa-l intoarca", a spus Papici. "Am inaintat un rechizitoriu prin care propun trimiterea in judecata a inculpatului Dragnea si a altor cateva zeci de invinuiti", a mai spus el, aratandu-se convins ca seful DNA va trimite dosarul in instanta.

 Lucian Papici a declarat la Europa FM ca va ramane procuror de executie in cadrul DNA si ca va continua sa faca aceleasi dosare, "in masura in care imi vor fi repartizate".

 "Nu o sa capitulam, o sa ne repozitionam. Sa vedem daca trec noile propuneri", a mai spus Lucian Papici, referindu-se la inlocuitorii propusi de ministrul Robert Cazanciuc la conducerea Sectiei I, Iuliana Bendeac si Viorel Cerbu. "Daca cele doua numiri sunt agreate, unii colegi si-au exprimat dorinta sa plece", a dezvaluit procurorul DNA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
223

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
101

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
112

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...