Procesul in care Dumitru Amisculesei este judecat pentru evaziune fiscala a inceput cu o amanare!

Procesul in care Dumitru Amisculesei este judecat pentru evaziune fiscala a inceput cu o amanare!
La primul termen al procesului, in care omul de afaceri Dumitru Amisculesei si doi dintre fii sai, Andrei Amisculesei si Marius Amisculesei, sunt judecati pentru evaziune fiscala, acestia au solicitat un nou termen, pentru a-si angaja aparatori. La fel au procedat si ceilalti inculpati din dosar, acuzati de aceleasi fapte.

Pe langa membrii familiei Amisculesei au mai fost trimisi in judecata si Florin Cimpoi, Carmen Lenus Margineanu, Vasile Arbore, Mitica Vieru, Raluca Gorbanescu, Marinica Paduraru si Ioan Pavel, dar si trei agenti economici, respectiv Daryany Firacos, Sandokan SRL Rachiti si Fishmar Boys SRL Rachiti.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani au dispus trimiterea in judecata a acestora pe data de 9 noiembrie fiind acuzati de evaziune fiscala, spalare de bani, producerea si detinerea in afara antrepozitului fiscal de produse accizabile.

S-a retinut ca intr-o perioada de circa 3 luni, a fost produsa o cantitate de 444.000 de litri de bauturi alcoolice, in mod clandestin , cu incalcarea dispozitiilor legale referitoare la antrepozitele fiscale si accizele si taxele datorate bugetului de stat, prejudiciul total cauzat bugetului de stat fiind peste 40 de miliarde, mai exact undeva la 980.000 de euro.

In acelasi timp, valoarea totala a sechestrelor aplicate in cauza a fost de 68 de miliarde de lei, fiind indisponibilizate bunuri mobile, imobile, conturi si bijuterii.

Magistratii Tribunalului Botosani au stabilit un nou termen de judecata pentru data de 5 ianuarie 2012.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
14

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...

Ministerul Muncii anunță: Persoanele fizice din România pot angaja și plăti personal pentru activitățile casnice

astăzi, 17:23
47

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://...

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
52

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...