Procese istorice la Tribunalul Botoşani! Vezi cele mai vechi dosare!

De mai bine de zece ani, dosarele de insolvenţă a două societăţi din Botoşani se află pe rolul Tribunalului, fiind cele mai vechi dosare de la această instanţă de judecată.

Unul dintre dosare a fost înregistrat pe rolul instanţei în luna mai, anul 2003. Lichidatorul a cerut insolvenţa pentru fabrica de alcool Apollo SRL de la Bucecea, care a fost patronată de Mircea Vişan. Acesta a fost unul dintre cele mai răsunătoare dosare de faliment, în care lichidatorul a cerut şi atragerea răspunderii administratrilor societăţii, bunurile valorificate neacoperind valoarea datoriilor, cel mai mare păgubit în urma falimentului fabricii de alcool fiind statul.

Mai multe bunuri ale societăţii au fost scoase de-a lungul timpului la vânzare de lichidator, printre care peste patru hectare de teren şi clădiri.

Ultimul termen în acest dosar a avut loc în data de 15 ianuarie, când a fost depus un raport de către licihdator, un nou termen fiind fixat pentru data de 26 martie.

Un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Botoşani este al unui SRL din localitatea Dracşani, M.F.D. Service, dosarul fiind înregistrat în aprilie 2004.

La ultimul termen ce a avut loc în data de 29 ianuarie, pe rolul instanţei a fost pronunţată o acţiune în atragerea răspunderii, dar nu este irevocabilă, un nou termen fiind stabilit pentru data de 9 aprilie.

Reprezentanţii Tribunalului Botoşani susţin că cele două dosare sunt cele mai vechi de pe rolul instanţei, dar spun că procedura este de aşa natură încât este jusitificat termenul.

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă lichidatorii este dificultatea în a valorifica bunurile societăţilor, motiv pentru care procedura insolvenţei se poate întinde pe mai mulţi ani.

De altfel, dosarele de insolvenţă s-au aflat în ultimul an în topul cauzelor de pe rolul instanţelor botoşănene.

 

Spune-ne opinia ta