Problemele de sanatate se vad pe fata ta! Descifreaza-le!

Problemele de sanatate se vad pe fata ta! Descifreaza-le!
PROBLEMA - Cearcane

De obicei, pigmentul inchis la culoare si pielea subtiata de sub ochi care face mai vizibile vasele de sange sunt caracteristici mostenite.

Dar pot fi si semnul unei deficiente de fier, al sinusurilor infundate, al alergiilor (febra fanului) si deshidratarii. Si alimentatia fast food sau oboseala, lipsa de exercitiu in aer liber pot fi cauzele aparitiei cearcanelor.

Solutia: Mananca mancare gatita acasa de cel putin trei ori pe saptamana si iesi la aer! Dormi bine, fa miscare! Un masaj facial cu uleiuri esentiale sau inhalatii cu ceaiuri din plante pot debloca sinusurile. Daca esti mereu palida si obosita, s-ar putea sa ai anemie, asa ca programeaza-te la medicul de familie.

PROBLEMA – Buze crapate

Aceasta este o problema frecventa in anotimpul rece, cand pielea sensibila a buzelor se poate exfolia la frig si vant, mai ales daca le umezesti continuu. Buzele uscate cronic pot fi si indiciul unui nivel scazut de vitamine B in alimentatie.

Solutia: Ca sa scapi rapid de acest simptom neplacut, ia un supliment cu vitamine din complexul B. Si mananca boabe (fasole, linte, naut), lactate si cereale.

PROBLEMA – Cosuri

Acneea poate fi cauzata de un dezechilibru hormonal (exces de testosteron, de exemplu). Alimentatia fast food si stresul contribuie la inrautatirea situatiei. In special fumatoarele par sa fie afectate de o anumita forma de acnee.

Solutia: Renunta la fumat si combate stresul cu exercitii de yoga si de respiratie, care te ajuta sa-ti oxigenezi tesuturile. Si alimentele cu indice glicemic ridicat pot fi cauza aparitiei cosurilor, asa ca ar fi bine sa renunti pentru o vreme la dulciuri si bauturile carbogazoase dulci, mananca doar paine si paste integrale, boabe, legume si fructe proaspete. Foloseste pentru tratamentul zilnic produse din gama Clearasil, destinate pielii acneice.

PROBLEMA -Par cu aspect tern

Produsele de ingrijire dure pot sa-ti indeparteze grasimea din par, in timp ce lipsa acizilor grasi din alimentatie are rolul ei in aspectul parului tau ca de sperietoare, asadar mananca mai mult peste oceanic si nuci, alune, seminte.

O dieta saraca in proteine poate da un look tern parului, iar schimbarile hormonale aparute dupa nasterea unui copil sau la menopauza pot fi cauza caderii lui.

Solutia: Un par cu firul subtire poate fi semnul lipsei de fier in organism, caz in care ar fi bine sa mananci carne rosie slaba si salate din frunze verzi (spanac, nasturel, untisor, laptuca). Mai pot ajuta si alimentele bogate in iod, precum macroul sau codul.

Caderea parului mai poate fi cauzata de o proasta irigare a pielii, caz in care miscarea si exercitiile fizice zilnice pot activa circulatia sangelui in zona si incuraja cresterea acestuia. Incearca: sampon si balsam restructurant revitalizant din gama Foltène, cu ulei de jojoba, aloe vera si vitamina E, 40-43 lei, in farmaciile Help Net.

PROBLEMA – Ochi rosii

Poti sa ai ochii rosii dupa o noapte nedormita, daca ai o alergie la praf, chimicale si polenuri sau o infectie oculara. Ochii injectati puternic mai pot indica tensiune arteriala ridicata, asa ca ar fi bine sa mergi la medic.

Solutia: Si lipsa vitaminei B2 poate duce la inrosirea ochilor. Gasesti vitamine B in cereale integrale, branza si oua. Impotriva iritatiilor minore, a alergiilor de sezon si a conjunctivitelor nespecifice, poti folosi picaturile de Visine Clasic. Daca inrosirea este efectul sindromului de ochi uscat, care apare in urma mai multor ore de lucru la calculator, incearca lacrimile artificiale VisineTired Eyes.

PROBLEMA – Ten uscat sau tern

Daca tenul tau nu mai straluceste cum obisnuia, s-ar putea sa nu mananci suficienti acizi grasi esentiali. Aceste grasimi bune joaca un rol foarte important in sanatatea pielii, regenerarea celulelor (inclusiv tegumentare) umiditatea si elasticitatea pielii. De asemenea, fumatul, deshidratarea si expunerea la soare pot avea aceleasi efecte distrugatoare asupra tenului, facandu-l aspru, uscat si tern.

Solutia: Sta intr-o dieta echilibrata. Introdu in alimentatie cat mai mult peste gras, legume cu frunze verzi si nuci, morcovi si cereale integrale, pline de vitamine. Bea cel putin un litru de apa pe zi si aplica pe fata o crema hidratanta, de mai multe ori pe zi. Daca nu poti manca frecvent peste, un supliment cu Omega 3 te poate ajuta sa-ti refaci stocul de acizi grasi esentiali.

PROBLEMA – Capilare sparte

Sunt mici vase de sange dilatate care au devenit astfel vizibile prin piele. Cauzele dilatarii si spargerii acestor vase pot fi mai multe: fumatul, alcoolul, mancarurile fierbinti sau condimentate si schimbarile mari de temperatura.

Solutia: Renunta la fumat si evita alcoolul, mai ales in perioadele foarte calde sau foarte reci. Nu face bai fierbinti si nu intra la sauna. Redu mancarurile picante din alimentatie si alege in schimb variante bogate in flavonoide, precum citricele si broccoli, legume si fructe bogate in vitamina C, care fortifica vasele de sange, inclusiv capilarele.

PROBLEMA – Eczeme

Dermatitele sunt o problema mostenita de obicei si pot fi declansate de aparitia unei iritatii pe fond alergic, cauzata de substantele chimice casnice, de exemplu. Mai pot aparea si ca efect al unei intolerante alimentare, caz in care ar trebui sa consulti un dietetician.

Solutia: Uleiul din seminte de canepa pare sa aiba efect antialergic si impotriva iritatiilor cutanate. Incearca ulei de canepa presat la rece Canah, 59 lei/sticla, excelent in salate si sosuri. Si foloseste pentru fata numai produse antialergice, recomandate pielii sensibile, cu dermatita atopica.

avantaje.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
88

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
76

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...

Incendiu violent într-o gospodărie din Botoșani, proprietarul a sunat imediat la 112!

astăzi, 12:12
151

Incendiul violent a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Poiana. Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte contrucții, ...