Problemele cu plata drepturilor salariale câştigate de profesori în instanţă!

Cadrele didactice botoşănene care au câÅŸtigat anumite drepturi salariale în instanţă ÅŸi care au în acest sens hotărâri judecătreÅŸti definitive ÅŸi irevocabile ar trebui să primească în acest an 25% din valoarea sumelor, în patru tranÅŸe.

Deocamdată, nu se ÅŸtie când vor fi achitate aceste sume întrucât sumele sunt insuficiente în unele trimestre, în timp ce cei mai mulÅ£i bani sunt alocaÅ£i în trimestrul patru.

SindicaliÅŸtii din educaÅ£ie au făcut demersuri la FinanÅ£e, în vederea echilibrării sumelor, astfel încât să poată fi plătită prima tranşă din acest an.

"AÅŸa cum FinanÅ£ele au recomandat să se facă bugetele, sunt mai mulÅ£i bani în trimestrul patru, deÅŸi cele patru tranÅŸe sunt egale. Una dintre variante în discuÅ£ie era ca prima tranşă din hotărâri să se ia în prima decadă a lunii, să dea drumul la salarii prima dată, ca să aibă timp FinanÅ£ele să regleze sumele, dar nu ÅŸtiu cum se va proceda. Nu exclud nici varianta în care să nu se poată plăti totul", a declarat Liviu Axinte, preÅŸedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ.

Plăţile trebuie făcute în lunile martie, iulie, septembrie ÅŸi decembrie. Dascălii au primit 5% în 2012, 10% în 2013, 25% ar urma să primească în 2014, 35% în anii următori.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lângă noi: Primul tramvai-cafenea din România a ieșit pe traseu!

astăzi, 11:38

Primul tramvai cafenea de la noi din È›ară a ieÈ™it pe traseu la IaÈ™i. TuriÈ™tii, dar È™i ieÅŸenii au îmbrățiÈ™at rapid ideea, mai ales că drumul este foarte atractiv, urcând dealul C...

Atenționare ISU Botoșani: Autorități pregătite pentru gestionarea situațiilor de urgență!

astăzi, 10:46

La nivelul judeÈ›ului BotoÈ™ani, toate instituÈ›iile cu rol în managementul situaÈ›iilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase sunt în alertă, pregătite să inter...

Cod roșu de ploi torențiale și abundente în județul Galați!

astăzi, 10:13

Meteorologii au emis o nouă atenÈ›ionare meteo pentru judeÈ›ul GalaÈ›i. Astfel, pe 30 septembrie de la ora 00:00 până la ora 09:00 va fi COD ROȘU. În judeÈ›ul GalaÈ›i va ploua torenÈ...