Probleme in scolile din Botosani: “Au ajuns profesorii sa fie amenintati de elevi”

Probleme in scolile din Botosani: “Au ajuns profesorii sa fie amenintati de elevi”
Seful Inspectoratului Judetean de Politie Botosani, Cristian Cucoreanu, a anuntat in cadrul sedintei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), ce a avut loc la Consiliul Judetean, ca doar 15 % dintre scolile din judetul Botosani au paza proprie, ceea ce reprezinta o problema.

Dumitru Zmau, preseditele ATOP, a precizat ca principala problema in scoli este a elevilor care consuma bauturi alcoolice si care chiar au ajuns sa-i ameninte pe profesori, iar acolo unde nu exista paza proprie oricand pot avea loc evenimente nefericite.

“In scoli avem o mare responsabilitate. Au ajuns profesorii sa fie intimidati in scoli, sa fie amenintati si ei neavand nicio protectie vor zice: Eu ma retrag, decat sa ma ucida smecherii astia. Cand copilul meu era la liceu am auzit cum un grup se pregatea sa-i dea profesorului la falci atunci cand termina scoala. Chestiunea asta de a-i altoi pe profesori nu este de acum. 15 % dintre scolile din Botosani au asigurata protectie proprie, deci pana la 100 % avem probleme. Politia, Jandarmeria si Politia Locala au atributii in afara scolii, in zona scolilor si doar cat au efectiv", a precizat Dumitru Zmau, care a adaugat ca acei copii care au probleme cu alcoolul ii atrag in grupul lor si pe cei cuminti si buni la invatatura.

 

Spune-ne opinia ta