Ultimul caz a fost detaliat de primarul comunei George Enescu, Angela Toma- Grădinaru, care, în cadrul întâlnirii organizate de Instituţia Prefectului cu primarii din judeţ şi reprezentanţii Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 1 Nord- Est Iaşi, a adus în discuţie finalitatea unui proiect accesat de comună pe măsura 322- Renovarea şi dezvoltarea satelor.

"Nu că nu aş avea apă acum, dar anul acesta avem probleme cu apa. Avem un bazin de 500 metri cubi, la o adâncime de zece metri. Am fost obligaţi să avem şi calitatea apei. Aş fi considerat să fie normal să ni se dea o lună, două, trei până la aducerea apei la standarde. Iniţial analiza apei era bună şi mi-a lăsat loc să continui lucrarea, dar apoi a apărut amoniu în analizele făcute de DSP. Întreb la DSP şi mi se spune să fac dezinfecţia bazinului. Iniţial am avut 0,4, iar după ce am făcut dezinfecţia, care m-a costat 83 de milioane, am 20, şi dacă mai merge o dată, o să ajung la 30 (cu alte cuvinte, creşte concentraţia de amoniu din măsurători, n.r.)", a explicat primarul comunei George Enescu.

"Vreau să văd ce anume cer reprezentanţii DSP-ului, pentru că este o problemă din cauza căreia oamenii din judeţ suferă. Chiar mă interesează. Încercăm să facem ceva, să montăm nişte filtre care să reducă cantitatea de amoniu din apă. Noi avem o foarte bună colaborare cu cei de la Nova Apaserv şi o să le cerem să ne împărtăşească din experienţa lor în ce priveşte reducerea amoniului din apă", a declarat Dan Nechifor.
Răspunsul aşteptat de primarul comunei George Enescu în privinţa extinderii reţelei de apă a fost afirmativ. "Legat de calitatea apei, avem şi noi nişte norme care ne impun autorizarea, şi impun şi DSP-ului ca şi calitatea apei să fie bună", au declarat reprezentanţii Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.