Problema urat mirositoare in blocul turn de pe Sucevei! Locatarii au facut SCANDAL: "Eu trebuie sa stau cu rahatul in bloc?" - FOTO, VIDEO

Problema urat mirositoare in blocul turn de pe Sucevei! Locatarii au facut SCANDAL: "Eu trebuie sa stau cu rahatul in bloc?" - FOTO, VIDEO
Locatarii a 120 de apartamente dintr-un bloc de pe strada Sucevei, din municipiul Botosani, sunt nevoiti sa suporte zilnic mirosul insuportabil care vine de la subsol.

Oamenii sunt disperati si nu stiu unde sa mai sune pentru a rezolva problema, care nu este recenta, ci dinainte de Craciun. Mai exact, toata apa si rezidurile care se scurg in canalizare ajung in subsolul scarilor A si B, de pe strada Sucevei Nr. 5.

"Am facut nenumarate sesizari la dispeceratul de la Nova Apaserv si tot ne ia in evidenta, dar nu vin sa faca ceva aici. Pana acum imi spunea ca ei nu o sa desfunde ca ei trebuie sa sape acolo. Dar e vina mea? Eu trebuie sa stau cu rahatul in bloc? Imi tot spun ca nu au oameni, dar imi pun o intrebare ca un cetatean onest: de ce au dat afara oamenii? Ca mie mi-au spus ca au doar sase oameni in tot orasul, dar in Consiliul de Administratie sunt 20, iar directorul are un salariu cat iau eu in cinci ani. Nu vreau sa sufere un bloc turn din cauza lor", a declarat Ioan Balan, presedintele Asociatiei de Proprietari.

Oamenii care locuiesc in zona spun ca acolo este aceasta problema de peste un an de zile, de cand s-a schimbat canalizarea, insa pana acum au tot platit firme private pentru a rezolva necazul. Astazi si-au pierdut rabdarea si au iesit in fata blocului, apeland la reprezentantii mass-media.

La parterul blocului exista un cabinet stomatologic, o farmacie, dar si o alimentara, iar patronii au primit deja somatii, din cauza mirosului insuportabil.

"Au primit somatii ca risca sa le fie inchisa activitatea din cauza mirosului. Locatarii de la parter si de la etajul 1 nu mai pot suporta.", a adaugat Ioan Balan.


Reprezentanţii scocietăţii Nova Apaserv susţin că vor remedia problema apărută pe strada Sucevei în cel mai scurt timp. Ady Petruşcă, director operaţional în cadrul operatorului de apă, a precizat că situaţia apărută la subsolul celor două scări de bloc se datorează neutilizării corespunzătoare a reţelei de canalizare.

“O vom rezolva fara niciun fel de discutii, cand terminam cu ce avem acum in oras, pentru ca astfel de situatii sunt in mai multe zone. Vom merge pe Sucevei sa vedem exact ce este acolo. In mod normal astfel de probleme apar ca urmare a neutilizarii corespunzatoare a retelei de canal, altceva nu cred ca este, daca ar fi doar apa ar curge, apar tot felul de minuni in canal, pur si simplu aruncate. Este o problema generala incercam sa o tinem sub control. Trimitem in cel mai scurt timp echipele acolo", a declarat Ady Petruşcă.

Directorul operaţional al Nova Apaserv susţine ca în urma cu câteva zile echipele au mers la faţa locului, dar cel mai proabil este o prăbuşire ce obturează accesul la reţea.

În zilele următoare se vor face săpături pentru a se vedea care este problema.

 

 

Spune-ne opinia ta