Proba practica la examenul de conducere va fi monitorizata video

Proba practica la examenul de conducere va fi monitorizata video
Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor(DRPCIV) a introdus un program pilot de monitorizare probei practice la examenul pentru obtinerea permisului de conducere.
 
Sistemul este destinat monitorizarii parametrilor de deplasare si prelevare de "imagini martor" in autovehicule, astfel incat sa fie asigurata transaparenta si calitatea activitatilor desfasurate de catre examinatori. Totodata sistemul poate fi utilizat si de instructorii auto pe timpul instruirii practice a candidatilor.

Imaginile stocate pot reda examenele si situatiile din trafic respectiv, conditiile de deplasare. Se poate reconstitui cu ajutorul aparatului "ce a vazut si a auzit" conducatorul auto in trafic, cat si discutiile care au avut loc intre conducatorul auto si insotitor.

Claritatea imaginii si dispunerea camerei ofera posibilitatea observarii evenimentelor atat in interiorul masinii cat si in afara ei. Atasat de camera este montat un dispozitiv de semnalizare a schimbarii directiei de mers si a franarii, care este filmat de camera, vizualizandu-se astfel efectuarea sau nu a acestor manevre.

Imaginile astfel obtinute sunt redate de un program special care este capabil de vizualizarea tuturor parametrilor de mers cat si a parametrilor G.P.S. precum si a datei si orei cand s-a efectuat inregistrarea. Calitatea sunetului este garantata de microfoanele care se pot alege in functie de conditiile din habitaclul masinii.

Acest sistem se utilizeaza si in alte tari precum Bulgaria, Ungaria si Cehia. Costul echipamentului este suportat de catre scolile de soferi care doresc sa-l utilizeze.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de dotare cu laboratoare inteligente la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani

astăzi, 17:23
27

Proiectul care se va derula în perioada 25.01.2024-19.12.2024 are o valoare totală de 702.418,70 lei și va fi finanțat integral printr-un ajutor financiar nerambursabil acordat în cadru...

(P) Cum alegi tricoul perfect

astăzi, 16:15
39

Chiar dacă vremea de afară momentan nu este extrem de călduroasă, primăvara s-a instalat deja și este timpul să vorbim despre ținutele de primăvară. Fie că alegi să porți un tricou Guess,...

30 de ani de la moartea actorului din Dorohoi care a făcut istorie în teatru și film!

astăzi, 15:43
181

Ştefan Tapalagă s-a născut pe 4 aprilie 1933, la Dorohoi, oraș unde a urmat școala primară și liceul. În 1961 a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică &qu...