PRO TV l-a dat afară pe "criminalul" de la "Românii au talent": "Ne cerem scuze…"

PRO TV și-a cerut scuze pe siteul oficial al emisiunii și a decis sa-l elimine din emisiune pe concurentul de la "Romanii au talent" a carui aparitie a starnit un val de proteste.

În ultima ediţia de vineri, 27 martie, a emisiunii "Românii au talent", difuzată de PRO TV, Andrei Grigoriu (30 de ani) a impresionat până la lacrimi juriul cu desenul său, dar mai ales cu povestea de viaţă, dezvăluind că a stat în închisoare 11 ani pentru că a tăinuit o crimă. În realitate, concurentul a fost complicele asasinului, după cum reiese din relatările de presă de la vremea respectivă.

Iată comunicatul integral al celor de la PRO TV:

Dupa difuzarea editiei cu numarul trei "Romanii au talent", PRO TV a aflat ca Andrei Grigoriu, concurent in show, a prezentat fapte si a facut declaratii false in cadrul emisiunii, precizand faptul ca a fost trimis in inchisoare pentru ca a tainuit o crima comisa de prietenul sau, la care el nu a fost martor.

Instanta l-a condamnat de facto pentru implicarea activa in aceasta crima sub acuzatia de complicitate. Regretam faptul ca emisiunea noastra a fost folosita in mod abuziv de concurent in acest context.

Conform regulilor show-ului, juriul si gazdele emisiunii intalnesc concurentul pentru prima data in momentul in care acesta urca pe scena. Prestatia a fost evaluata luand in considerare discursul inselator prezentat de catre acesta in momentul sau.
 Ne cerem scuze pentru aceasta situatie si am decis sa il eliminam imediat din emisiune".

CNA s-a autosesizat cu privire la acest caz în urma luării de poziție a unuia dintre membrii săi, Valentin Jucan:

"Voi cere ca postului Pro TV să îi fie solicitat un punct de vedere, iar Ministerului Justiţiei să ne pună la dispoziţie sentinţa prin care Andrei Grigoriu a fost condamnat la închisoare cu executare. De asemenea, voi solicita întocmirea unui raport de monitorizare pentru emisiunea menţionată (…) Legea audiovizualului, prin Codul de Reglementare a conţinutului audiovizual, prevede faptul că radiodifuzorii trebuie să fie responsabili atunci când aleg modelele pe care le promovează, ceea ce nu se întâmplă în cazul de faţă", a precizat Jucan.

Reportervirtual.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare desfășurate de polițiștii de la Siguranță școlară în prima lună a anului școlar!

Wednesday, 2 October 2024

Abordarea activităților a fost pe mai multe subiecte, predominând prevenirea oricărei forme de violență în mediul școlar. Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au fost prezen...

Lemne pentru foc asigurate de municipalitatea botoșăneană: Care sunt condițiile!

Wednesday, 2 October 2024

În condițiile în care unii botoșăneni deja s-au interesat dacă va mai fi continuată această formă de ajutor, edilii au decis ca Direcția de Asistență Socială să înregistr...

USR a reușit să corecteze în Senat nedreptatea făcută la pensie celor care au lucrat în condiții grele!

Wednesday, 2 October 2024

Legea este menită să ofere recunoaștere și sprijin celor care au lucrat în condiții de muncă grele, un pas spre corectarea unei nedreptăți flagrante din Legea pensiilor promovată de Guv...