Prinderea câinilor din Botoşani, blocată de contestaţii! “Câinii au început să se înmulţească”

Prinderea câinilor din Botoşani, blocată de contestaţii! “Câinii au început să se înmulţească”
Activitatea de prindere a câinilor fără stăpân de pe străzile din municipiul Botoşani este sistată la această dată, după ce două asociaţii de protecţie a animalelor, din străinătate, au contestat licitaţia organizată de Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement pentru capturarea şi gestionarea patrupedelor.

Firma desemnată câştigătoare este Triconstruct, dar până când CNSC nu dă un răspuns la aceaste contestaţii nu se poate semna contractul.

"Aşteptăm un răspuns din partea CNSC pentru a formula un plan de măsuri în ceea ce priveşte această activitate care a devenit foarte importantă ţinând cont de realităţile din municipiul Botoşani, unde câinii au început să se înmulţească, să se constituie haite, vine sezonul rece şi pot fi un real pericol pentru cetăţeni. Aceste două asociaţii care au depus contestaţii nu au participat la licitaţia pentru gestionarea câinilor fără stăpân şi din punctul meu de vedere nu este întemeiată această contestaţie, nefiind lezate drepturile comerciale şi economice", a afirmat Cosmin Andrei.

Acesta a explicat şi de ce în prezent câinii nu pot fi prinşi de angajaţii DSPSA.

"Sunt o serie de criterii care trebuie respectate, printre acestea este ca angajaţii care efectuează această operaţiune să fie vaccinaţi antirabic, este o procedură care durează cel puţin 30 de zile, timp în care trebuie să fie sub supraveghere medicală şi avem nevoie şi de achiziţia unor substanţe pentru prinderea acestor câini, şi nu am dori să demarăm procedurile până nu avem un răspuns de la CNSC", a conchis viceprimarul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
573

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
71

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
79

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...