Prin constatarea amiabila amenzile se duc la asiguratori!

Prin constatarea amiabila amenzile se duc la asiguratori!
Cu toate ca politistii rutieri se asteptau ca odata cu intrarea in vigoare a constatarii amiabile birourile lor sa nu mai fie asa aglomerate, acest lucru nu s-a intamplat.

Romanii care si-au tamponat masinile nu s-au inghesuit sa-si rezolve constatarea accidentului la firmele de asigurari, informeaza Adevarul.

Unul dintre motivele pentru care soferii nu se adreseaza direct asiguratorilor ar fi baza de date pe care trebuie s-o intocmeasca centrele de daune, aceasta urmand a fi operata in comun cu Politia Rutiera. Oamenii se tem insa ca, la un moment dat, politia ii va sanctiona pentru incalcarile legislatiei rutiere.

Comisarul-sef Paul Toma de la Directia Politiei Rutiere a declarat ca soferii vor scapa de amenzi in cazul tamponarilor usoare, dar isi vor "regasi" greselile in costul politei RCA (asigurarea de raspundere civila auto).

"Autoritatile nu favorizeaza, de fapt, soferii indisciplinati. Acestia scapa de amenzi, dar, pe de alta parte, indisciplina in trafic va trece tot prin buzunarul lor. In locul amenzilor date de politie, cei care vor opta pentru procedura constatarii amiabile vor fi sanctionati de asiguratori la intocmirea RCA-ului pentru anul urmator", a subliniat Paul Toma.

Baza de date va avea o importanta mai mare incepand cu 1 ianuarie 2010, cand se va pune in aplicare "sistemul bonus-malus" pentru RCA.

Acest sistem va permite contorizarea tuturor incidentelor auto in care a fost implicat asiguratul.

 "Soferii care produc accidente din vina lor vor avea o polita RCA mai scumpa in anul urmator, indiferent de firma la care isi fac asigurarea. Din contra, daca nu au avut evenimente rutiere sau daca nu au fost vinovati de producerea acestora, vor beneficia de un bonus", a explicat Liviu Floarea, directorul adjunct al Directiei de Daune Bucuresti din cadrul societatii Omniasig.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
52

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
250

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
106

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...