PRIMIM DE LA CITITORI: Sinistratii de la Radauti-Prut, in continuare fara apa potabila!

PRIMIM DE LA CITITORI: Sinistratii de la Radauti-Prut, in continuare fara apa potabila!
La inundatiile de anul trecut, localitatea Radauti-Prut a fost cea mai afectata zona din nordul tarii. Dincolo de faptul ca au ramas fara case, sinistratii s-au confruntat si cu o alta problema grava: lipsa apei potabile.

In luna octombrie a anului 2008, odata cu vizita lui Calin Popescu Tariceanu la Radauti-Prut se anunta si finalizarea primei fantani dupa ravagiile de la sfarsitul lunii iulie.

Autoritatile anuntau atunci ca Guvernul a alocat 600 de milioane de lei vechi pentru amenajarea fantanilor, 200 de milioane fiind destinati locuitorilor din Baranca, iar 400 pentru cei din Radauti Prut.

Subprefectul de atunci, David Salgau, spunea  la acel moment ca, daca sumele respective nu sunt de ajuns, se va avea in vedere un proiect pentru aducerea apei in retea, mai ales ca existau posibilitati in acest sens.

La doua luni de la prima fantana de dupa inundatii, Autoritatea de Sanatate Publica Botosani atentiona populatia din zonele sinistrate ca apa din fantani nu corespunde din punct de vedere chimic. Atentionarea era facuta in urma analizelor la trei dintre fantanile de pe teritoriul localitatii Radauti Prut, fantani construite dupa inundatii.

Solutia pentru potabilizarea apei la Radauti Prut a fost achizitionarea de filtre, in valoare totala de 200 de milioane lei vechi, filtre urmau sa fie utilizate pana in luna mai 2009, dupa care autoritatile trebuiau sa gaseasca solutii pentru ca locuitorii din zona respectiva sa poata beneficia de apa potabila.

Care este situatia la Radauti Prut in luna mai 2009?

"Problema cu care se confrunta localinicii este lipsa apei in fantanile pe care primaria le-a sapat, pe spatiul unde au fost construite casele. Se pare ca nu se ia nicio masura asupra acestei probleme", ne-a transmis Viorica Agrigoroae.

Chiar daca ar exista si alternative, nimeni nu pare interesat de rezolvarea problemei.

"In localitate, inainte de inundatii, exista o conduca la care te puteai racorda cu apa, dar se pare ca primaria nu realizeaza niciun demers pentru a revolva problema", completeaza Viorica Agrigoroae.

Situatia, ni se aduce la cunostinta, este agravata de seceta care incepe sa isi faca tot mai mult simtita prezenta.

"Au fost sapate fantani in locurile in care localnicii au fost mutati in urma inundatiilor de anul trecut. Din cauza secetei, in aceste fantani nu se gaseste niciun strop de apa si oamenii sunt nevoiti sa care cu galetile de la sute de metri. Problema ii afecteaza in special pe batranii care nu se pot deplasa pentru a-si asigura rezerva de apa", incheie Viorica Agrigoroae.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
78

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
35

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
65

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...