Primele intervenţii SMURD, la Botosani si Dorohoi!

Primele intervenţii SMURD, la Botosani si Dorohoi!
Echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani au fost solicitate să intervină în 4 cazuri care necesitau acordarea primului ajutor medical calificat, prima intervenţie avand loc la câteva minute după operaţionalizarea SMURD la Botoşani.

Joi, la ora 16.05, echipajul SMURD Botoşani a fost alertat şi s-a deplasat pe raza localităţii Tulbureni pentru a acorda primul ajutor calificat unui bărbat, în vârstă de 76 ani, care suferea de insuficienţă respiratorie. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale şi l-au transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Mavromati Botoşani.

O oră mai târziu, acelaşi echipaj a fost solicitat şi a intervenit pentru a acorda primul ajutor medical de urgenţă unei tinere de 24 de ani, din satul Poiana, comuna Vorona, care avea un deget tăiat. Pacienta a fost transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Mavromati Botoşani.

În această dimineaţă, puţin înainte de ora 6.00, echipajul SMURD Botoşani s-a deplasat în satul Cerneşti, comuna Todireni, pentru a acorda primul ajutor unui bărbat, de 62 de ani, care a suferit o hemoragie. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale şi l-au transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Botoşani pentru a primi asistenţă medicală de specialitate.

Paramedicii din Dorohoi au avut şi ei prima intervenţie în această dimineaţă. Echipajul SMURD Dorohoi a fost alertat pentru a acorda primul ajutor calificat unui bărbat, de 32 de ani, care a consumat băuturi alcoolice. Acesta era căzut într-o piaţă din municipiul Dorohoi. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale şi l-au transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Municipal din Dorohoi, informeaza Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
81

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
199

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
48

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...