Primăvara în sufletul tuturor, la Școala Gimnazială "Ioan Murariu", din Cristinești

E timp de primăvară, de flori de cireș și cărăbuși în geam. E timpul să furăm timp pentru noi, pentru meditație, pentru liniște, pentru închirieri de zâmbete. E timpul să fim ALTFEL!

Așa cum suntem obișnuiți, de ceva vreme, în perioada primăverii elevii au parte de un cadou binemeritat, plin de activități antrenante, excursii și proiecte atractive.

Săptămâna Altfel a început din plin, în unitatea noastră școlară și a debutat cu tema "Primăvara în sufletul tuturor", activitate culturală, pentru promovarea valorilor umanitare. Responsabilii acestui proiect au fost: doamna profesor înv. primar, Crupenschi Otilia și doamna profesor de Limba și Literatura Română, Harapu – Sinculei Ionela.

Participanți au fost elevi ai ciclului primar și gimnazial de la Școala Gimnazială "Ioan Murariu", Cristinești, conduși de următoarele cadre didactice: înv. Căruntu Ramona, Muraru Cătălina, Tusciuc Gheorghe, Tărnăuceanu Daniela, Haivas Cristian, Codreanu Mihai, Axinte Iulia și prof. Dănilă Anca – Monica.

Activitatea s-a derulat în parteneriat cu elevii Școlii Gimnaziale Mitocu – Dragomirnei, din județul Suceava, însoțiți de  cadrele didactice: doamnele profesor Corbu Domșa Daniela, Irimia Liliana Mioara și doamna pofesor de Limba și Literatura Română, Curelciuc Bombonica. Invitații au fost întâmpinați de către doamna director, profesor Darie Oana.

Proiectul s-a desfășurat sub formă de concurs, având următoarele secțiuni:

1.    Concurs "Cel mai bun recitator";
2.    Concurs de rebusuri și ghicitori literare;
3.    Concurs de machete cu tema activității: "Primăvara în pădure"; "Zumzet și culoare în grădina cu flori"; "Felicitare de Paște"; "Animație în livadă".

Pe toată perioada concursului elevii au fost jurizați iar la finalul acestuia au primit diplome cu premiile  I, II, III și mențiuni.
În semn de prietenie, elevii școlii noastre au donat câte o carte, elevilor musafiri, cu promisiunea ca această reuniune să se repete.

Prin aceste activități ne-am dorit ca elevii să-și manifeste mai mult interesul față de creația literară, să-și dezvolte interesul pentru capodoperele cultural – artistice, să-și formeze unele trăsături de caracter și, nu în ultimul rând, să-și formeze comportamentul competitiv dar și a spiritului de echipă, obiective care au fost atinse cu succes.
  
Implicarea tuturor elevilor și a cadrelor didactice în activități a avut scopul de a pune în valoare talentele, capacitățile și comportamentele acestora în diferite domenii și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale.

(A consemnat pentru Știri Botoșani, profesor Harapu – Sinculei Ionela)







 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adrian Panaete, antrenorul de genii, răspuns dur după Olimpiada de Informatică: ”Mândria de a fi botoșănean” / ”Vorbim despre oameni etern nemulțumiți!”

astăzi, 08:18

Profesorul Adrian Panaete, de la Colegiul Național ”A.T.Laurian” Botoșani, care este și vicepreședintele Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) ...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (350)

astăzi, 07:54

O ANTOLOGIE A.L.P.I. De la Iași am primit  o antologie care se armonizează cu o dublă dimensiune a timpului: cea obiectivă (cu o portretizare la zi a celor  28  de pe tot at&acir...

HRISTOS A ÎNVIAT!, cea mai frumoasă veste a creștinătății!

astăzi, 01:16

”Veniți de luați Lumină!” A fost chemarea către creștinii din toată lumea, în cea mai luminoasă noapte a ortodoxiei. Noaptea Învierii lui Iisus cel răstignit care a &ic...