Primarul Portariuc: “Nu putem lăsa un întreg județ să se scufunde în gunoi din cauza incompetenței și a delăsării unora”

Primarul Ovidiu Portariuc a avut o reacție extrem de dură în ceea ce privește problema ridicată de operatorii de salubritate care colectează deșeurile din județ.

Edilul a spus că reprezentanții Consiliului Județean trebuie să rezolve această problemă și să dea explicații de ce nu s-a deschis nici până acum depozitul ecologic de la Stăuceni.

“Domnul Țurcanu mereu găsește vinovați de serviciu. Consiliul Județean are câteva probleme pe care trebuie să le rezolve și cu apa, și cu spitalul și cu deșeurile. Întrebați-i de ce au întârziat un an de zile deschiderea gropii de gunoi de la Stăuceni. Nu putem lăsa un întreg județ să se scufunde în gunoi din cauza incompetenței și a delăsării unora. Nu putem vorbi aici de proceduri de aproape doi ani de zile. Domnul Țurcanu trebuie să vină și să rezolve această problemă. Municipalitatea nu are cum să intervină în această.", a precizat primarul.

Cât privește solicitarea operatorilor de salubritate de a lise permite să depoziteze deșeurile la groapă deschisă temporar la marginea municipiu și tarifele de depozitare, primarul a spus că totul este la mâna consilierilor locali.

“Dacă Consiliul Local crede că e normal ca botoșănenii să plătească gunoiul preluat din județ....atunci va aproba. Mie nu mi se pare corect. E o problemă care nu privește Primăria Botoșani. Este o problemă între Consiliul Județean, operatori, Urban Serv intervine și își prezintă serviciile și dacă operatorii acceptă prețurile... Cine va achita diferența de transport de la groapa temporară la Stăuceni? Consiliul Județean să aloce o sumă din buget prin care să aloce această diferență. Municipiul Botoșani tot repară oalele sparte de Consiliul Județean de aproape un an de zile.", a afirmat edilul.

Acesta a făcut un apel la președintele Consiliului Județean în vederea indentificării de soluții pentru rezolvarea acestei probleme.

“Chiar îl rog pe domnul Țurcanu să găsească soluții să le discutăm. Noi putem să ajutăm, să intervenim, dar în niște condiții economice, nu putem nici noi acoperi deficiențele de funcționare ale altor instituții.", a conchis Ovidiu Portariuc.

Operatorii de salubritate din judet spun ca se angajeaza ei sa care gunoiul de la groapa temporara la Stauceni, astfel incat sa se rezolve problema cat mai repede.

"Noi putem face contracte si sa fim obligati sa ne ducem gunoiul la Stauceni cu masinile noastre. Daca eu, Regan Trans, aduc 100 de tone de deseuri la groapa temporara, eu ma angajez sa duc tot 100 de tone de acolo la Stauceni. Ce e asa greu? Daca nu respectam asta sa fim penalizati, insa asta poate fi o solutie. Nu trebuie sa plateasca niciun botosanean pentru costul transportului la Stauceni", a declarat reprezentantul firmei Regan Trans SRL, Gica Tabultoc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ieșean prins într-o localitate din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Wednesday, 9 October 2024

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta peste un metru cub de material lemnos, fără a deține documente de proveniență sau transport. Conducătorul auto...

„Bocitoarele vesele” se joacă, în acest sfârșit de săptămână, la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani! (foto)

Wednesday, 9 October 2024

Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia și ilustrația muzicală sunt asigurate de Victoria Bucun. Din distribuție fac parte: Marius Rogojinschi, Cezar Amitroaei, Dana Buc...

PNL Botoșani, Valeriu Iftime: „ Nu sunt de mult timp în politică, dar nici nu e nevoie ca să îmi dau seama că botoșănenii și-au pierdut orice urmă de încredere în politicieni.” (video)

Wednesday, 9 October 2024

„Nu sunt de mult timp în politică, dar nici nu e nevoie ca să îmi dau seama că botoșănenii și-au pierdut orice urmă de încredere în politicieni. A devenit o normal...